Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), soğuk kış şartlarında çocuklar donmasın diye Suriye için yardım seferberliği ilan etmişti.

Vakfın yaptığı iyilik çağrısına Hakkari İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Hakkari Şubesi "Minik Eller Üşümesin" sloganıyla başlattığı yardım kampanyasıyla destek oldu.

Yardım kampanyasına dair açıklamalarda bulunan İl Müftüsü ve TDV Hakkari Şubesi Başkanı İsmail Fakirullahoğlu, “İdlib’te insanlık dramı yaşanmaktadır. Bizler her türlü konfora sahip, doğal gazlı lüks evlerde şatafat içinde barınma imkanına sahipken İdlib ve Suriye’nin başka bölgelerinde yaşayan kardeşlerimiz kendilerini kar ve yağmur sularından koruyacak çadır bile bulamamaktadırlar. Bizler sofralarımızda çeşit çeşit yemekleri beğenmezken, onlar kuru ekmeğe muhtaçtırlar. Bizler huzur içerisinde bulunurken, onlar silahların gölgesinde, ağır bombalar altında yaşam mücadelesi vermektedirler. Bizler modadır diye şık ve pahalı elbise bulma telaşındayken, onlar kendilerini soğuktan koruyacak her türlü giyeceğe razıdırlar. Bizler arabanın modeli eskidi diye yeni ve lüks modeller ararken, onlar giyecek ayakkabı ve çoraba hasrettirler.” dedi.

- İdlib ağlarken, gülmek biz müslümanlara yakışmaz

Müftü Fakirullahoğlu, “İdlib ve dünyanın başka bölgelerinde mazlum din kardeşlerimizin yaşadıkları sıkıntıları giderme gücüne sahip iken biz Müslümanların hiçbir şey yokmuş gibi rahat bir yaşam sürmeye devam etmesi dinimizin kabul ettiği bir durum değildir. Zira bizler, ‘Müminler birbirini sevmekte, birbirlerine acımakta ve birbirlerini korumakta yekvücut gibidir’ diye buyuran bir Peygamberin ümmetiyiz.  Onun için İdlib ağlarken, gülmek biz Müslümanlara yakışmaz.” değerlendirmesinde bulundu.

Hayırseverlere çağrıda bulunan Fakirullahoğlu,“Tüm hemşerilerimizi Türkiye Diyanet Vakfımızın iyilik çağrısına kulak vermeye davet ediyoruz. Artık minik eller üşümesin istiyoruz. İdlib ve dünyanın başka yerlerinde kuru ekmeğe muhtaç, yaşadıkları mekanlarda ısınma imkanından mahrum olan kardeşlerimiz için hayırsever vatandaşlarımızdan kampanyamıza destek talebinde bulunuyoruz.” ifadelerini kaydetti.

Editör: Mehmet Çalışkan