Hakkari İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu, beraberindeki heyetle birlikte Derecik’te cami ve Kur’an kurslarını ziyaret ederek din görevlileri ve gençlerle buluştu.

Derecik Merkez Ulu Camii’nde din görevlilerine hitap eden İl Müftüsü Fakirullahoğlu, Ramazan ayının manevi havasının ilçede hakim olması için ellerinden gelen gayreti göstermelerini istedi. 

Ardından mahalle ve köy muhtarlarıyla bir araya gelerek ilçede yapılan din hizmetleri hakkında görüş alış verişinde bulunan Fakirullahoğlu, yapılan hizmetlerde kalitenin daha da yükselmesi yönünde gayret göstereceklerini belirtti.

İlçede inşaatı devam eden cami ve Kur’an kurslarında incelemelerde bulunan Fakirullahoğlu, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Kaymakam Ahmet Özdemir ve İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Abdullah Tekelier'i ziyaret eden Müftü Fakirullahoğlu, kanaat önderi, gazi ve şehit yakınlarını da evlerinde ziyaret etti.

Fakirullahoğlu, Umurlu İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerine yaptığı sohbetin ardından Mevlana Halid Yatılı Erkek Kur’an Kursu'nda öğrenim gören öğrencilerle bir araya geldi.

Burada öğrencilere hitap eden Fakirullahoğlu, “Modern imkanlarda ve hijyenik bir ortamda ilim öğrenme imkanına sahip olmanın Allah’ın bir lütfü olduğunu unutmayın. Kur’an-ı Kerim'e sıkı sıkı sarılın. Onu okumanın yanında hükümlerini hayatınıza tatbik edin. Gelecekte istifade edilebilecek seviyede bilgi ve beceri sahibi olmak için gayret gösterin. Milli ve manevi değerlerinize bağlı kalın.” dedi.  

Fakirullahoğlu ayrıca mahalle ziyaretlerinde vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet etti.

Programda İl Müftüsü Fakirullahoğlu’na Şemdinli İlçe Müftüsü Rıdvan Şahin, Yüksekova İlçe Müftü Vekili Kazım Şin, Derecik İlçe Müftü Vekili Serdar Kılıç ve şube müdürleri eşlik etti.

Editör: Mehmet Çalışkan