Hakkâri Sanayi ve Ticaret Odası Başkanlığı Konferans Salonunda gerçekleştirilen eğitim semineri, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Hakkâri ve bağlı ilçelerindeki camilerde görev yapan din görevlilerinin katıldığı programın açış konuşmasını İl Müftüsü Faruk Gürbüz yaptı.

Gürbüz, eğitim seminerinin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti, seminerin daha kaliteli ve verimli bir din hizmeti verilmesine vesile olması dileğinde bulundu. Seminere katılan din görevlilerine, eğitim programının sonuna kadar öğreticileri dikkatle takip etmelerini ve verilecek bilgilerden istifade etmelerini istedi. 

"Kardeş Cami Projesi" kapsamında Hakkari’de bulunan Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık ise "Etkili Din Görevlisi Eğitim ve Geliştirme Semineri"ni görev yaptığı her ilde düzenlediğini belirtti, kaliteli din hizmetinin sunulmasında faydasını gördüklerini söyledi. Din görevlilerinden burada aldıkları bilgi ve deneyimleri cemaatleriyle paylaşmalarını tavsiye etti.

Seminerde: “Cami Merkezli Eğitim Etkinlikleri”, “Davet ve İrşatta Hz. Peygamberin Örnekliği”, “Geçmişten Günümüze Etkili Din Görevlisi”, “Çocuk ve Gençlerle Dini İletişim” başlıkları altında sunumlar yapıldı.


 

Editör: Mehmet Çalışkan