Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı organizesinde sürdürülen 2021 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Organizasyonu’nun daha geniş kitlelere ulaştırılması amacıyla Hakkari’de tanıtım toplantısı düzenlendi.

Toplantı, Hakkari Merkez Ulu Camiinde müftülük personeli ve din görevlilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. 

Koronavirüs tedbirleri eşliğinde gerçekleştirilen ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan toplantıda konuşan Hakkari İl Müftü Vekili Mikail Polat, “Yurt içinde ve yurt dışında ihtiyaç sahibi yüz binlerce insanın yüzünü bir nebze olsun güldürebilmek için ‘Vekaletle Kurban Organizasyonuna’ katkı sağlamak için samimiyetle çalışalım.” dedi. 

Vaaz ve hutbelerle, kamu kurum ve kuruluşlarına gerçekleştirilecek ziyaretlerle konuya gerekli hassasiyetin gösterilmesinin altını çizen Müftü Vekili Polat, “Eş, dost ziyaretleriyle, şehrin kalabalık noktalarına stantlar açarak ve vatandaşlarımızı broşürlerle bilgilendirerek konunun güncel kalmasına özen gösterelim.” diye konuştu.

Toplantı, Türkiye Diyanet Vakfı’nın Tanzanya’da gerçekleştirdiği Vekaletle Kurban Organizasyonu’na katılan Ahmet Karadeniz’in konu ile ilgili sunumunun ardından sona erdi. 

Editör: Mehmet Çalışkan