Diyanet İşleri Başkanlığınca din görevlilerinin okuma, yorumlama ve müzakere faaliyetlerinin geliştirilerek devam ettirilmesi ve din hizmetlerinde verimliliğin artırılması amacıyla "Oku-Yorum" projesi başlatılmıştı.

Proje il ve ilçe müftülükleri koordinesinde ülke genelinde hayata geçirildi.

Bu adreslerden biri de Hakkari oldu. 

Proje kapsamında Hakkari merkezde görev yapan din görevlileri Merkez Ulu Camii'nde, belde, köy ve mezralarda görevli din görevlileri ise bulundukları bölgenin merkezi bir camisinde bir araya geliyor.

Belirli aralıklarla bir araya gelen din görevlileri, önceden belirlenen kitap üzerinde müzakere yapıyor. 

Merkez Ulu Camii'nde düzenlenen programda din görevlilerine hitap eden İl Müftü Vekili Bilal Beyter, "Başkanlığımızca din görevlilerinin mesleki ve kişisel gelişimlerine katkı sağlamak ve yürütülen din hizmetlerinin niteliğini artırmak amacıyla ülke genelinde ‘Kitap Oku-Yorum’ projesi başlatıldı. Geçen ay sizlere bildirilen kitap ile dergiyi yorumlamak ve muhteviyatlarıyla ilgili müzakerelerde bulunmak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim. Bu projeyi içselleştirdiğimiz takdirde okuma, yorumlama ve müzakere kabiliyetimiz gelişecektir. Verdiğimiz din hizmetinde verimlilik ve kalite artacaktır. Güzel ve faydalı konuşma yeteneğimize katkı sunacaktır.  Bu vesileyle ilk emri ‘Oku’ olan Yüce Kitabımız'ın işaret ettiği bu faydalı etkinliğe gereken önemi vereceğinize inanıyorum." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan