Diyanet İşleri Başkanlığı, "2021 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası" etkinlikleri kapsamında üniversite öğrencilerine yönelik çevrimiçi "Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması" düzenlenmişti.

Hakkari İl Müftülüğü, yarışmada dereceye girenleri ödüllendirdi.

İl Müftülüğü’nde koronavirüs tedbirlerine riayet edilerek düzenlenen törende konuşan İl Müftü Vekili Mikail Polat; “Öncelikle ‘Mevlid-i Nebi Bilgi Yarışması’nda ilimizde dereceye giren öğrencilerin şahsında Başkanlığımızca düzenlenen yarışmaya katılan bütün öğrencileri canı gönülden kutluyorum. Sizleri de aldığınız dereceden dolayı ayrıca tebrik ediyorum. Peygamber efendimiz hakkında edindiğimiz bilgiler, yaşantısı ve ahlakından hayatımıza uyguladığımız hüküm ve kurallar bizleri dünya ve ahiret saadetine kavuşturacaktır. Bu bilinçle hayatımıza devam etmeli, milli ve manevi değerlerimize sıkıca sarılmalıyız.” dedi.

Yarışmada dereceye giren gençler adına duygularını ifade eden Ayetullah Kaval ise “Hz. Peygamber'in örnek şahsiyeti ile ahlâkî değerlerini gençlere tanıtmak, dini, ahlaki ve manevi değerleri canlı tutmak amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen Mevlid-i Nebi Bilgi Yarışmasında derece yapmanın gururunu yaşıyoruz. Maneviyatımızı güçlendiren bu tip etkinliklerin sık sık yapılmasını talep ediyoruz. Takdim edilen ödüller için İl Müftü Vekili şahsında Türkiye Diyanet Vakfı yetkililerine teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kaydetti.

Konuşmaların ardından yarışmada erkekler kategorisinde il birincisi olan İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Yaşlı Bakımı Bölümü öğrencisi Ayetullah Kaval ile kızlar kategorisinde il birincisi olan Hakkari Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencisi Edanur Demir’e Türkiye Diyanet Vakfınca gönderilen birer cumhuriyet altını ve kitap seti hediye edildi.

Yarışmaya katılan tüm öğrencilere ise İl Müftülüğü tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Ödül Takdim Töreninde İl Müftülüğü Şube Müdürü Bilal Beyter de hazır bulundu.

Editör: Mehmet Çalışkan