2018 yılı Diyanet İşleri Başkanlığı ile Acente hac organizasyonları ile hacca gitmek üzere Hakkari ilinde kayıt yaptıran vatandaşlara yönelik il müftülüğü tarafından hac hazırlık kursları başlatıldı. 

3 Temmuz Salı günü Merkez Hacı Sait camiinde başlayan hac hazırlık kursuna Diyanet ve Acente hac organizasyonları ile hacca gidecek vatandaşların tamamına yakını katıldı. 

Yüksekova ilçe müftüsü Şakir Şahin’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program il müftüsü Faruk Gürbüz’ün “İbadet bilinci ve hac ibadeti” konulu dersi vermesi ile devam etti.  Müftü Gürbüz, hacı adaylarına "Allah'ın misafirleri olduklarını ve bu sene bütün insanlık içinden kendilerinin seçildiğini hatırlatarak hac mevsimi  boyunca kavga, tartışma ve boş işlerden uzak durmalarını söyledi. Gürbüz, bir daha ele geçmeyecek bu ibadet iklimini en güzel şekilde değerlendirmek gerektiğini ve fırsat buldukça tavaf ve namaz kılarak dua ve niyazda bulunmalarını söyledi.

Maket Üzerinde Uygulama

Ardından maket üzerinde Kabe ve sembollerini anlatan il müftüsü Gürbüz, hacı adaylarının soru ve görüşlerini aldıktan sonra program sona erdi.

Program aralarında merkez Hacı Sait camii imam-hatibi Sıddık Özatak tarafından söylenen ilahiler esnasında hacı adaylarının duygulandıkları gözlendi. 
 

Editör: Mehmet Çalışkan