Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan "İl Müftüleri Kararnamesi" kapsamında Hakkari İl Müftülüğüne getirilen İsmail Fakirullahoğlu, düzenlenen törenin ardından görevine başladı.

Merkez Hacı Sait Camii'nde düzenlenen törende Diyarbakır Sur İlçe Müftüsü iken Hakkari İl Müftülüğüne atanan Fakirullahoğlu, görevi İl Müftü Vekili Mehmet Ali Yiğit'ten devraldı.

Diyarbakır Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Fatih Çatmakaş'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan İl Müftüsü Fakirullahoğlu, "Almış olduğum görevin ağırlığını biliyorum. İnşallah bu hayırlı ve zor görevin üstesinden hep beraber geleceğiz. İl Müftülüğü görevimin ilk gününde benimle olan, bu güne kadar beraber çalıştığım il ve ilçe müftüleri ile Diyarbakır Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürüne şükranlarımı arz ediyorum. Yolumuzun açık, hayırlı ve verimli hizmetlerimizin daim olmasını Yüce Allah'tan diliyorum." dedi.

Konuşmaların ardından Diyarbakır İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır ve Bitlis İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani tarafından Hakkari Müftüsü Fakirullahoğlu'na cübbe ve sarık giydirildi.

Programa Diyarbakır İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, Bitlis İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani, Diyarbakır Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Fatih Çatmakaş, ilçe müftüleri, din görevlileri ve Müftülük personeli katıldı.

İsmail Fakirullahoğlu kimdir?

1980 yılında Siirt Tillolu bir ailenin çocuğu olarak Erzurum'da doğdu.

Hınıs İmam Hatip Lisesi ve Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu.

2002-2005 yılları arasında Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Dini Yüksek İhtisas Merkezi'nde eğitim gören Fakirullahoğlu, 2009 yılında Cumhuriyet Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tefsir Anabilim dalında yüksek lisansını tamamladı.

Arapça eğitimini Tillolu Şeyh Muhammed Bedreddin Sancar'ın medresesinde tamamladı.

Sırasıyla Erzurum Hınıs'ta imam hatiplik, Trabzon Sürmene, Erzurum Hınıs ve Erzurum Palandöken ilçelerinde vaizlik, Erzurum Tekman ilçesinde müftü vekilliği yaptı.

2010-2017 yılları arasında Van Gürpınar İlçe Müftülüğü, Van İl Müftü Yardımcılığı ve Van Gevaş İlçe Müftü Vekilliği görevlerinde bulunan Fakirullahoğlu, 2017 yılında Diyarbakır Sur İlçe Müftülüğü görevine atandı.

Fakirullahoğlu, 19.11.2021 tarih ve 2021/547 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Hakkari İl Müftülüğüne getirildi.

Dicle Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tefsir Anabilim dalında doktora eğitimine devam eden Fakirullahoğlu, Arapça bilmekte olup evli ve 3 çocuk babasıdır.

Editör: Mehmet Çalışkan