Sosyal mesafe ve maske kuralları çerçevesinde düzenlenen programa Hakkari Valisi İdris Akbıyık,  Vali Yardımcıları Mustafa Emre Kılıç, Tevik Kumbasar, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, daire amirleri, siyasiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış programı Yüksekova İlçe Müftüsü Şakir Şahin’in Kur’an tilavetiyle başladı.

Caminin temelini atan dönemin Valisi Yakup Canpolat, inşaatı devam ettiren sonraki Vali Cüneyit Orhan Toprak ve dönemin il müftüsü Mehmet Feysal Geylani ile hastalığı nedeniyle törene katılamayan il müftüsü Faruk Gürbüz’ün  anıldığı program, kesilen kurban eşliğinde yapılan dua ve Vali Sayın Akbıyık’ın kısa konuşmaları ile devam etti.

Vali Akbıyık, Selçuklu Mimarisinden esinlenerek yapılan ve aynı anda 2 bin 500 kişinin ibadet edebileceği Ulu Cami açılışını yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Bu muazzam mekânın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla kente kazandırıldığını ve tamamlanması için büyük gayretler sarf edildiğini ifade eden Vali Akbıyık, her şehirde Ayasofya gibi sembol camiler olduğunu, Hakkari’nin de sembol camisinin Ulu cami olacağına inandığını söyleyerek konuşmasına devam etti.

Hakkari Merkez Ulu Camii, İl Müftü Vekili Mikail Polat’ın yaptığı dua ve kılınan Cuma namazının ardından ibadete açıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan