Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye İzcilik Federasyonu arasında izcilik faaliyetlerini yaygınlaştırmak, Başkanlık personelini izci lideri olarak eğitmek, çocuk ve gençlere izcilik konusunda farkındalık kazandırmak amacıyla "İzcilik İş Birliği Protokolü" imzalanmıştı.

Bu kapsamda Hakkari İl Müftülüğü ve Yüksekova İlçe Müftülüğünde görev yapan din görevlilerine yönelik “İzcilik Tanıtım Semineri” düzenlendi.

Hakkari’de açık alanda, Yüksekova'da ise İhsaniye Camii'nde düzenlenen seminerlere İl Müftülüğü İzcilik Koordinatörü Şemdinli Merkez Ulu Camii İmam Hatibi Yusuf Yanıç konuşmacı olarak katıldı.

İzciliğin gençlere kendi kendine yetme ve doğada hayatta kalma eğitimi verdiğini belirten Yanıç, “İzcilik, gençlerin karakter ve fiziksel gelişimlerini destekleme amacı güden ve hiçbir ayırım gözetmeden herkese açık, politik hedefleri olmayan, eğitim amaçlı uluslararası bir gençlik hareketidir.” dedi. 

Yanıç, gençlerin ruhen, bedenen ve fikren iyi durumda olmalarını önemsediklerini ifade ederek izciliğin tarihçesi, izci kampları, izciliğin dünyada yayılması, izcilik metotları ve izcilerin yaptığı aktiviteler hakkında bilgi verdi.

Editör: Mehmet Çalışkan