Diyanet İşleri Başkanlığınca "2022 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası" nedeniyle din görevlilerine yönelik düzenlenen "Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması" kapsamında il birincileri bellli oluyor.

Hakkari İl Müftülüğünce Merkez Hacı Sait Camii’nde düzenlenen yarışmada din görevlileri hafızlık ve Kur’an-ı Kerim'i güzel okuma kategorisinde mücadele etti.

Komisyon üyelerinin değerlendirmesi sonucunda, "Hafızlık" kategorisinde Hakkari Merkez Hacı Sait Camii Müezzin Kayyımı Mahmut Kaya il birincisi oldu.

"Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma" kategorisinde ise Yüksekova Karlı köyü Fakı Şeyh Camii İmam Hatibi Cihan Çakır birinci oldu.

İl birincisi olan din görevlileri Van ve Bingöl'de yapılacak bölge finallerine katılmaya hak kazandı.

Yarışmada dereceye giren din görevlilerini tebrik eden İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu, "Yarışmalara katılan tüm görevlilerimize teşekkür ediyorum. Bölge finalinde ilimizi en güzel şekilde temsil edeceklerine yürekten inanıyorum. Yarışmaların kaybedeni olmaz, katılan herkes kazanır. Bu vesileyle görevlilerimizin bu tip yarışmalara katılarak kendilerini geliştirmeleri, mesleki bilgi ve tecrübelerini arttırmaları gerekir diye düşünüyorum." dedi.  

Editör: Mehmet Çalışkan