Hakkari İl Müftülüğü Merkez Ahmed-i Hani Yatılı Kur’an Kursu'nda hafızlık eğitimini tamamlayarak Diyanet İşleri Başkanlığınca uygulanan Hafızlık Tespit Sınavı’nda başarılı olan 42 öğrenci, düzenlenen törenle hafızlık belgelerine kavuştu.

Merkez Ulu Camii’nde gerçekleştirilen merasime Hakkari Valisi İdris Akbıyık, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İsrafil Kışla, Vali Yardımcısı Tevfik Kumbasar, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, Bitlis İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani, Karaman İl Müftüsü Faruk Gürbüz, İl Müftü Vekili Mehmet Ali Yiğit, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Hafızlık Eğitim Daire Başkanı İbrahim Yılmaz, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşu  temsilcileri, din görevlileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Hakkari Vali İdris Akbıyık, “İcazet alacak 42 hafızımız ile anne babalarını ve onları yetiştiren öğreticilerimizi saygıyla selamlıyorum. ‘Sizlerin en hayırlısı Kur’an-ı Kerim’i öğrenen ve öğreteninizdir’ buyuruyor yüce Peygamber. Ne mutlu o anne ve babalara ki çocuklarının hafızlık eğitimi almalarına vesile oldular. Dünyada en güzel eğitim süreci hafızlık eğitimidir diye düşünüyorum. Hakkarimizin bundan böyle nahoş hadiselerle değil güzel faaliyetlerle anılacak olmasından memnuniyet duyuyorum.” diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Hafızlık Eğitim Daire Başkanı İbrahim Yılmaz ise şu ifadelere yer verdi:

"Bugün Hakkarimizde Kur’an-ı Kerim’i gönlüne ve zikrine nakşeden 42 hafızımızın icazet merasimine şahitlik ediyoruz. Yurdumuzun değişik yerlerinde katıldığımız hafızlık merasimlerinden görüyoruz ki mayası Kur’an ve Hz. Peygamberin ahlakıyla yoğrulmuş olan bu topraklarda inşallah bu müessese ilelebet devam edecektir. Sevgili Peygamberimize gelen ilk vahiy ile beraber başlayan hafızlık müessesesi, kıyamet kopuncaya kadar devam edecektir. Çünkü Hz. Allah, Yüce Kitap'ta ‘Kur’an-ı Kerim’i biz indirdik, onun muhafazası bize aittir’ buyurmaktadır. Biz yavrularımızı bugünden ne kadar milli manevi değerlerine bağlı insanlar olarak yetiştirirsek, geleceğimizden de o kadar emin oluruz. Hafızlarımızın Kur’an-ı Kerim'i ezberlemekle beraber manasını da öğrenerek yollarına devam etmeleri için Diyanet İşleri Başkanlığımızın ciddi çalışmaları var. Yüce Allah hafızlık eğitimini daha ileriye götürmeyi, nice nice hafızlık merasimlerinde bir aya gelmeyi bizlere nasip etsin."

İl Müftü Vekili Mehmet Ali Yiğit ise "Yüce Allah Kur’an-ı Kerim’e sarılmamızı, onun yolundan ayrılmamamızı ve onu korumamızı emrediyor. İşte bugün icazetini vereceğimiz evlatlarımız Kur’an-ı Kerim'i koruyanlardır. Kur’an-ı Kerim'i hafızlarımız, hafızlarımızı da Kur’an-ı Kerim koruyor. Bu vesileyle icazetini alan hafızlarımızı, anne babalarını ve onları yetiştiren öğreticileri tebrik ediyorum. Hafızlarımızı yalnız bırakmayan ve onlara her türlü desteği sağlayan vatandaşlarımıza da teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Merasim Hafızlık Eğitim Daire Başkanı İbrahim Yılmaz’ın yaptığı duanın ardından öğrencilere belge ve hediyelerinin takdim edilmesiyle sona erdi. 

Editör: Mehmet Çalışkan