14 Temmuz 2018 Cumartesi günü Hakkari Sanayi ve Ticaret Odası Başkanlığı konferans salonunda düzenlenen konferansa  Diyanet İşleri Başkanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Yurtdışı Eğitim ve Rehberlik Daire Başkanı Abdullah Gümüşsoy, Başkanlık vaizi

Şaban İşlek ve Ankara il vaizi Suat Altınkuş’un yanı sıra il müftüsü Faruk Gürbüz, ilçe müftü ve vaizleri, müftülük büro personelleri ile cami ve kur’an kursu  görevlileri katıldı.

Merkez Ahmed-i Hani Kur’an Kursu öğretici Faysal Kaya’nın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program il müftüsü Gürbüz’ün açılış konuşmaları ile devam etti.

Ardından söz alan Diyanet İşleri Başkanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Yurtdışı Eğitim ve Rehberlik Daire Başkanı Abdullah Gümüşsoy’un sunumunun ardından sırasıyla Başkanlık vaizi Şaban İşlek Deaş Terör Örgütü, Ankara İl vaizi Suat Altınkuş ise Fetö terör örgütünün İslam dinini istismar ederek samimi Müslümanları nasıl aldattığını ve bunlarla mücadelenin nasıl yürütülmesi gerektiği  konularında katılımcıları bilgilendirdiler.

Daha sonra “Vekalet Yoluyla Kurban Kesimi”  konulu sunum Daire Başkanı Gümüşsoy tarafından yapıldı.

Katılımcıların soruları cevaplandırılıp önerilerinin alınmasının ardından program sona erdi. 

Aynı gün ikindi namazında Ahmed-i Hani Yatılı Kursunda öğrencilerle bir araya gelen ekip, öğrencilerle birlikte namaz kıldıktan sonra 15 Temmuz kalkışması hakkında bilgilendirmede bulundular.

Başkanlığımızca görevlendirilen hocalarımız akşam saatlerinde de Hakkari Valiliğince şehit yakınları ile gaziler için tertiplenen ve Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak ile ildeki askeri, adli  ve mülk-i erkanın katıldığı yemeğe iştirak ettiler.
 

Editör: Mehmet Çalışkan