Buluşmaya İl Müftüsü Faruk Gürbüz, Hakkari Üniversitesi öğrencileri ve ildeki liselerde okuyan kalabalık bir öğrenci topluluğu İle vatandaşlar katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin akabinde; katılımlarından dolayı öğrenci ve vatandaşlarla teşekkür ederek konuşmasına başlayan İl Müftüsü Faruk Gürbüz şöyle devam etti: 

“Değerli gençler; sizler bizlere Allah’ın emanetisiniz. Sizi koruyup, kollamak,  ihtiyaçlarınızı gidermek, İslami değerlere göre yetiştirmek bizlerin görevi olduğu kadar sizlerin de görevidir. Zira sizlerin gayreti olmaz ise bizlerin yapabileceği çok fazla bir şey olmaz. Peygamber efendimiz (s.a.s.) gençlerin yetiştirilmesine büyük önem vermiştir. Kıyamet günü arşın gölgesinde gölgelenecek yedi sınıf insanı sayarken Allah’a kulluk içinde serpilip büyüyen gençleri ikinci sıraya koymuştur. Kıyamette hiçbir gölgenin olmadığı, insanların yakıcı güneş altında inim inim inlediği günde arşın gölgesinde gölgelenmek istiyorsanız gençlik yıllarınızdan başlayarak ruhunuzu asıl sahibine teslim edinceye kadar hayatınızı namaz ve niyaz içinde geçirin. Allah’ın emirlerine uyup heva, heves ve şehevi duygularınıza kapılmayın. Gelecekte ilim öğreten olabilmeniz için ilim öğrenmeye devam edin. Allah’ın emirlerine sarılıp, günahlardan kaçının. Her şeyin başı olan Allah korkusunu gönüllerimize yerleştirdiğimizde, dünya ve ahiret saadetini kazanmış olacağız.”

Konuşmasının devamında, sesi güzel olduğu için Müslüman olmadan önce Peygamber Efendimizin kendisine ‘Müezzinim olur musun?’ diye teklifte bulunduğu Ebu Mahsure’nin İslam’a girme süreci ile sonraki yaşantısını anlatan İl Müftüsü Gürbüz gençlerden, Ebu Mahsure gibi sahabeler ile Allah’ın salih kullarını kendilerine rehber edinmelerini istedi.

Gençlik Spor İl Müdürlüğünün katılımcılara ikramları ile program tamamlandı.
 

Editör: Mehmet Çalışkan