Hakkari İl Müftülüğünce 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolaysıyla “Din İstismarı ve Fetö” konulu konferans düzenlendi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen konferansa Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Recep Ertuğay konuşmacı olarak katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan İl Müftü Vekili Mikail Polat, Fetö’nün milletin samimi duygularını kullanarak dini istismar ettiğini, birlik ve beraberliğimiz ile devletin bekasına göz diktiğini söyledi.

Ardından “Din İstismarı ve Fetö” konulu konferansı vermek üzere kürsüye gelen Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Recep Ertuğay, “Din istismarının,  bir hedefe varma yolunda dini kendi çıkarları için kullanmak,  ticaret ve siyasetini yaparak fayda sağlamaya çalışmaktır.” dedi.  

Tarihte din istismarı yapan kişi ve oluşumların verdiği zararları hatırlatan Dr. Ertuğay, din istismarından korunmak için istismarcı yapıları tanıma ve sağlıklı bir din eğitimi almanın önemini vurgulayarak şunları kaydetti:

“FETÖ yapısı yokluk ve yoksullukları kullanarak gelecek vaad ederek, gençleri anne ve babalarından, ailelerinden, aşiretlerinden ve en sonunda Peygamber yolundan ayırmaya çalıştılar. Görünen ve görünmeyen yapılarıyla milletin arasına nifak tohumları ekmeye yeltendiler. Adam kayırmacılığı yapıp, askeriye, adalet ve emniyet gibi kurum ve kuruluşlara liyakat sahibi olmayan kendi adamlarını yerleştirerek gizli ajandalarını uygulamaya koydular. Başörtüsü sorunun çözüleceğini gördüklerinde başörtüsü teferruattır dediler. İsrail’i kollayarak Filistin için tek kelime etmediler. Kâfirlere merhamet, Müslümanlara şiddet gösterdiler. Hz. Peygamberin müşriklere yaptığı bedduayı Müslümanlara yaptılar. En sonunda 15 Temmuz darbe girişimine kalkışarak milletin birlik ve beraberliğini, kurulu düzeni bozmaya heveslendiler.”

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 15 Temmuz özel sinevizyonu gösterimi ile ilahilerin de seslendirildiği program, 15 Temmuz şehitleri için yapılan dua ile sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan