Şiir okuma yarışması Hakkâri il finali

Hakkâri İl Kültür Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen yarışmaya, ilçelerde ve merkezdeki okullarda birinci olan öğrenciler katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda yarışmanın komisyonuna başkanlık eden İl Müftüsü Faruk Gürbüz, öğrencilere ve salonu dolduran vatandaşlara hitap etti ve şöyle konuştu:

“Gayemiz öğrencileri yarıştırmaktan ziyade vatanımızın düşman işgalinden kurtulmasına vesile olan şehitlerimizi anmak, onları hatırlamak ve onların anılarına sahip çıkmaktır. Gerek ilçe elemelerine gerekse il finaline katılan bütün öğrencilerimiz gönlümüzün birincisidir. Ancak bir sıralama yapma durumundayız. Bu vesileyle hepinize başarılar dilerim.”

Müftü Gürbüz’ün konuşmasının ardından yarışma başladı.

Komisyonun değerlendirmeleri sonucunda Hakkâri Anadolu Lisesi öğrencisi Fehime Çiftçi birinci, Yüksekova İsmet Alkan Anadolu Lisesi öğrencisi Şahdet Yağan ikinci, Şemdinli Sabri Özel Anadolu Lisesi öğrencisi Sinan Özer ise üçüncü oldu.

Yarışma sonunda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edilirken yarışmaya katılan bütün öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Yarışmayı ilgiyle takip eden Hakkârili vatandaşlar, öğrenciler “Çanakkale Şehitlerine” isimli şiiri okurken zaman zaman duygusal anlar yaşadı.

Editör: Mehmet Çalışkan