Hakkari İl Müftülüğü; merkez ve ilçeler ile belde, köy ve mezralarda ikamet eden kadınlara din hizmeti sunmak üzere "Kadın İrşat Ekipleri" oluşturdu.

İrşat ekibi; merkez ve ilçeler ile belde, köy ve mezralarda ikamet eden kadınlara din hizmeti ulaştırmak için kapı kapı dolaşarak vaaz ve irşat hizmetlerine devam ediyor.

"Hizmeti vatandaşların her kesimine ulaştırmak önceliğimizdir"

Yıl boyunca devam eden irşat faaliyetlerine dair Diyanet Haber'e açıklamalarda bulunan İl Müftüsü Faruk Gürbüz: “Zor bir coğrafyada, dağınık ve birbirine uzak yerleşim yerlerinde hizmet verme gayreti içerisindeyiz. Hizmeti vatandaşların her kesimine ulaştırmak önceliğimizdir. Bunun için imkânlarımızı azami ölçüde kullanmaktayız.” dedi.

Müftü Gürbüz şöyle devam etti:

“Cami hizmetlerinden istenilen seviyede yararlanamayan kardeşlerimize ulaşmaya, onların soru, görüş ve önerilerini almaya, dini yönlü eksik ve aksaklıklarını gidermeye çalışmaktayız. Bu konuda genel irşat faaliyetlerinden faydalanamayan bayan kardeşlerimize din hizmetini ulaştırmak için Kur’an kurslarımızın kadrolu ve fahri öğreticilerinden bayan irşat ekiplerimizi oluşturduk.  Ekiplerimiz, müftülüklerimizce planlanan programlar dâhilinde, il ve ilçe merkezleri ile belde ve köylerdeki cami, Kur’an kursu ve diğer uygun mekânlara giderek, bayan kardeşlerimize vaaz ve irşat hizmeti sunmakta, soru ve önerilerini almakta, sorunlarını dinlemekte, halledebilecekleri istek ve arzularını yerine getirmeye çalışmaktadırlar.

Yaptığımız bu tür hizmetlerin vatandaşlarımızda oluşturduğu memnuniyet mutluluk vericidir. Bu da hizmetin kalitesini yükseltmede bizlere daha çok moral ve motivasyon sağlamaktadır. Programlara katılan bayan kardeşlerimize imkânlarımız nispetinde Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı yayınları hediye edilmektedir. Gayretlerinden dolayı görevlilerimize teşekkür ediyorum.”

Editör: Mehmet Çalışkan