Hakkari İl Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı Hakkari Şubesi iş birliğinde, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Suriye'nin İdlib kentinde "Bir İyilik, Sıcak Bir Yuva" sloganıyla savaş mağduru aileler için inşa edilen İyilik Konutları'na destek olmak amacıyla yardım kampanyası başlattı. 

Yardım kampanyasına dair açıklamalarda bulunan Hakkari İl Müftüsü Faruk Gürbüz, şunları söyledi:

"İdlib’de insanlık dramı yaşanmaktadır. Evlerde bile durmanın zor olduğu bu soğuk kış günlerinde, bez veya naylon çadırlarda yaşamak zorunda olan insanlarımızın mevcudiyeti, Müslüman olarak bizleri düşünmeye ve imkanlarımız nispetinde gereğini yapmaya mecbur bırakmaktadır. Zira Müslümanlar tek bir vücut gibidir, birinin ağrı ve sızısından diğer bütün Müslümanlar rahatsızlık duymalı ve giderilmesi yönünde çareler arama gayreti içinde olmalıdır.

"Merhametli insan ağlayanla ağlayan değil, ağlama sebeplerini ortadan kaldıran kişidir"

Eğer dünyada açlar, susuzlar, mağdur hastalar, evsiz ve elbisesiz mazlumlar varsa, kendisine insanım diyen herkes bunu yüreğinde hissetmelidir.  Zira merhametli olan; ağlamak zorunda olan kişilerle ağlayan değil, onun ağlama sebeplerini ortadan kaldırmaya, gözyaşlarını silmeye ve dindirmeye çalışan kişidir.

"30 konutun yapımı için çalışmalara başladık"

"Suriye’nin İdlib kentinde çadırlarda veya diğer uygun olmayan ortamlarda yaşama mecburiyetinde olan kardeşlerimizin derdine bir nebze olsun çare olmak gayesiyle, İl Müftülüğümüz ve Vakıf Şubemiz öncülüğünde ilk etapta 30 konutun yapımı için çalışmalara başladık."

Hayırseverlere çağrı

Hakkarili vatandaşları yardım kampanyasına destek olmaya davet eden İl Müftüsü Gürbüz, "İdlib’de ve dünyanın başka yerlerinde evsiz olan dindaşlarımızı sıcak bir yuvaya kavuşturmak gayesiyle bütün vatandaşlarımızdan duyarlı olmalarını, empati kurmalarını ve yapılacak ev sayısının artırılması için gayret göstermelerini bekliyoruz. Bu gaye ile Vakıfbank Hakkari Şubesi'nde Türkiye Diyanet Vakfı Hakkari Şubesi adına açılan  TR95 0001 5001 5800 7293 5883 79 nolu hesaba gönüllerinden gelen meblağı yatırmak veya il ve ilçe vakıf şubelerimize başvurmak suretiyle yardımda bulunmalarını talep ediyoruz." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan