Trabzon İl Müftülüğünce organize edilen 18 ilçe müftülüklerine bağlı Yatılı Hafızlık Kur'an Kurslarında eğitim gören  öğrenciler arasında düzenlenen bilgi yarışmasında dereye giren 180 öğrenci final heyecanı yaşadı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) İktisat Fakültesi'nde gerçekleştirilen Final Yarışması'nda İl Müftüsü Selami Aydın, öğrencilere başarılar dileyerek sınav için yer tahsisinde bulunan KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamidullah Çuvalcı’ya teşekkür etti.

trabzon-hafızlar-yarıştı-11

Yarışma sonrası değerlendirme yapan İl Müftüsü Aydın, "Yüce dinimiz İslam’ın da ilk emri olan Allah’ın emri ile okumayı bize vaaz ediyor. Böyle bir dinin mensupları olmaktan da büyük bir şeref duyduğumu belirtmem gerekir. Şehrimizin gelişmesi ve kalkınması daha fazla bilgi üretmemizle var olan bilgiyi ve teknolojiyi daha fazla geliştirmek mümkün olacaktır. Yalnız bunların tek başına yeterli olmadığını da biliyoruz. Bizler nasıl bugün bilgide yarışıyorsak özellikle sizlere söylemek isterim ki iyilik ve güzellikte de yarışmalısınız. Sizler vatan perverlikte ve millet sevgisinde, cesarette ve kahramanlıkta, hayırseverlikte ve yardımseverlikte de yarışmalısınız." diye konuştu.

Müftü Aydın, yarışmada emeği geçen herkese teşekkür etti.

Editör: Ömer Ceylan