Diyanet İşleri Başkanlığı, gençlere milli ve manevi alanda rehberlik yapmak, dini, ahlaki, kültürel ve medeniyet değerleri yeni nesillere taşımak amacıyla birçok alanda çalışmalar yürütüyor. Bu kapsamda Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında gerçekleştirilen protokol çerçevesinde "Gençlik Eğitim Kampları" düzenleniyor.

İncirliova İlçe Müftülüğü Hz. Fatıma Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu öğrencilerinin bir araya geldiği Didim Akbük Gençlik Merkezi ve İzcilik Tesislerinde gençler üç gün boyunca birçok etkinlik gerçekleştirdi.

Didim Gençlik Gezi 22

Gençlik kampında öğrenciler ile bir araya gelen İl Müftüsü Hasan Güneş, "Gençlik çalışmalarıyla milli ve manevi değerlerine bağlı, vatanına ve milletine karşı vazifelerini yerine getirmek için gayret sarf eden gençler yetiştirmek amacıyla kamplar düzenliyoruz. Bir ülkenin en önemli kazanımlarının gençleri olduğunu ve gençlere yönelik yapılan yatırımın geleceğe dair atılmış sağlam temeller olduğunu ifade eden Güneş, “Gençlerimizin geleceğe umutla bakabilen topluma faydalı bireyler olması için Aydın İl Müftülüğü olarak elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Bu kapsamda yaz dönemleri başta olmak üzere fırsat bulduğumuz her dönemde gençlerin aktif olarak katılabileceği ve gelişimlerine katkı sağlayacağını düşündüğümüz projeler geliştiriyoruz. Gençlik kampımız da bunlardan birisi.  Öğrencilerimiz İnşallah verimli bir kamp dönemi geçirmiş olacak." diye konuştu.

Öğrencilerin hem eğlendiği hem öğrendiği bir program olduğunu ifade eden İncirliova İlçe Müftüsü Bayram Yılmaz ise katkı ve desteklerinden dolayı Didim İlçe Müftüsü Hasan Hüseyin Susam’a, Gençlik koordinatörlüğüne, din görevlilerine ve eğitimcilere teşekkür etti.

Editör: Ömer Ceylan