Gümüşhane İl Müftülüğü 4-6 Yaş Grubu Kur'an kurslarında eğitim gören 165 öğrenci, "Günahsızların Dilinden Gazze'ye Dua" programında buluştu.

Ellerinde Türk ve Filistin bayrakları, savaşı kınayan dövizlerle kurs öğreticileri eşliğinde Lütfi Doğan Camii'ne gelen öğrenciler, işgalci israilin Gazze'ye yaptığı saldırıların bitmesi için dua etti.

gümüşhane-minik-dua-11

Programa katılan İl Müftüsü Hüseyin Gün, "Kur'an kurslarında eğitim gören çocukların Filistin'de şehit olan annelere, annelerine doyamayan kendi yaşıtları çocuklara destek olmak ve yaşadıkları zulümden kurtulmaları için dua ederek farkındalık oluşturmak üzere bir araya geldiklerini" söyledi.

Müftü Gün, "Dünyada barışı savunan tek ülke, Türkiye Cumhuriyeti. Barışı güçlü bir şekilde dile getiren, konuşan, devleti ve milletiyle zulme karşı duran tek ülke konumundayız. Bu anlamda Gümüşhane'den bu haykırışa destek vermiş olduk. İnşallah kısa zamanda sadece Gazze değil, bütün kriz noktaları sükun bulur, insanlar huzura ve barışa kavuşur." dedi.

Günahsızların duasını almak istediklerini dile getiren İl Müftüsü Gün, "Gazze'de çocuklar, anneler, yaşlılar ve hastalar ölüyor. Günahsızların dilinden yapılan bu dua, bu zulmün sona ermesinde belki de en güçlü silahımız olacaktır." ifadelerini kullandı.

Editör: Ömer Ceylan