Diyanet İşleri Başkanlığı ile (TDV) Türkiye Diyanet Vakfı organizesinde Gümüşhane’de düzenlenen "Ramazan, Zekat ve İyilik Buluşmaları" programına Diyanet İşleri Başkanlığı Atama 1 Daire Başkanı Yusuf Tunç ve Zekat Hizmetleri Daire Başkanlığı Diyanet İşleri Uzmanı Ahmet Aslantaş katıldı.

Daire Başkanı Tunç, Merkez Kemaliye Camii’nde cuma namazı öncesinde "Zekat İbadetinin Önemi" konulu vaaz etti.

Tunç, Ramazan ayının, infaka, merhamete, adalete ve yardımlaşmaya davet ettiğini ifade ederek, "Ramazan ayı, her yönüyle kişisel ve toplumsal yaralara merhem, hastalıklara şifa ve buhranlara deva vesilesidir. Bugün insanlık, tam anlamıyla Ramazan ayının getirdiği bu ve benzeri güzelliklere ve nimetlere muhtaçtır. İnsanlığı, en yakınımızdan başlayarak muhtaç olduğu bu değerlerle buluşturmak, tanıştırmak bizim en önemli vazifelerimizden birisidir. Dolayısıyla bizler, milletimize, insanımıza ve tüm insanlığa hizmet yolunda asla yaptıklarımızla yetinmemeli ve sorumluluğumuzun gerektirdiğinden daha fazlasını ortaya koymaya çalışmalıyız. Bu zor süreçte daha çok çalışmak ve daha fazla hizmet üretmek durumundayız." dedi.

Gümüşhane’de-zekat-bilgilendirmesi-yapıldı02

Programın ardından Tunç, İl Müftü Vekili Mehmet Nuri ile birlikte Zeynep Ana Kredi ve Yurtlar Kurumu Yurdunda misafir edilen depremzede aileleri ziyaret etti.

Editör: Ammar Esenkal