Gümüşhane İl Müftülüğü tarafından Yaz Kur’an Kurslarında eğitim gören öğrencilere yönelik çeşitli etkinlikler gerçekleştiriliyor.

Öğrenciler, Kur’an-ı Kerim, temel dini bilgiler ve ahlak derslerini öğrenmenin yanında sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerde bir araya geliyor.

Gümüşhane'de-Yaz-Kur'an-Kursları-etkinlikleri-sürüyor01

Öğrencilerle bir araya gelen İl Müftüsü Hüseyin Gün, "Birbirine yakın cami ve kurslarda eğitim gören Yaz Kur’an Kursu öğrencilerini zaman zaman bir camiye toplamak suretiyle şahsım ve görevlendirilen diğer görevlilerce cami, cemaat, mihrap, minber ve kürsü gibi mütemmim cüzlerin tanıtımı yapılmaktadır.” dedi.

Gümüşhane'de-Yaz-Kur'an-Kursları-etkinlikleri-sürüyor02

Müftü Gün, "Öğrencilerimizin yorulan beyinlerini dinlendirmek ve sonraki günlerde dinç olmalarını sağlamak gayesiyle yüzme, doğa yürüyüşü, piknik, ikram, kurslar arası halı saha maçları ve kadim oyunlar gibi etkinliklere önem vermekteyiz. Bu sayede öğrencilerimiz, derslere daha çabuk motive olmaktadırlar. Bu vesileyle çocuklarımızın dini yönden gelişimlerine mesai mefhumu gözetmeden destek olan din gönüllüsü hocalarım ile her yıl artan bir teveccühle kurslarımıza evlatlarını gönderen anne ve babaları teşekkür ederim." diye konuştu.

Editör: Ammar Esenkal