Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde sürdürülen "Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" kampanyası kapsamında, Gümüşhane İl Müftülüğü ile TDV Gümüşhane Şubesince "TDV Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve Bağış Standı" açıldı.

TDV Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve Bağış Standı'nın kurban konusunda bilgi almak ve kurbanını vekalet yoluyla kestirmek isteyen vatandaşlar için büyük kolaylık sağlayacağını dile getiren Gümüşhane İl Müftüsü Dr. Mehmet Sırrı Şık, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde sürdürülen kampanya kapsamında 2020 yılı vekalet yoluyla kurban kesim bedelinin yurt içinde 975, yurt dışında ise 825 Türk Lirası olarak belirlendiğini hatırlattı.

İl Müftüsü Şık, "Kurban ibadetinin en önemli tarafı, yakınlaşmayı sağlamasıdır. Zira kurbanın kesilmesi ve dağıtılması sürecinde kullarda zuhur eden takva bilinci sayesinde, Allah’a yaklaşma fırsatı doğar. Öte yandan etrafımızdaki veya dünyanın diğer ucundaki Müslümanlara ulaştırılan kurban etleri vesilesiyle kardeşlik bağları güçlenmekte ve ümmet bilinci yeniden inkişaf etmektedir. Dolayısıyla vekaleten kesilen kurbanların, beklentilerin çok ötesinde bir takım manevi güzelliklere kapı araladığını görebilmekteyiz. Bu itibarla tüm kardeşlerimize kurbanlarını vekalet yoluyla kestirmelerini tavsiye ediyoruz. Vatandaşlarımız Vekaletle Kurban Programı hakkında, Zafer Meydanı'nda kurulan stantta bulunan din görevlilerimizden ve İl Müftülüğüne gelerek veya 0 (456) 213 45 49 numaralı telefonu arayarak Vakıf görevlilerimizden detaylı bilgi alabilirler." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan