Gümüşhane Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayan öğrenciler için "Hafızlık İcazet Merasimi" düzenlendi.

Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Davut Kaya, Gümüşhane İl Müftü Vekili Metin Şener, Müftü Yardımcısı Sümeyra Benzouıne ve icazet alan öğrencilerin aileleriyle çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Davut Kaya’nın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile hafızlar tarafından ilahiler, dualar ve kasideler okundu.

Hafızlık icazet töreninin gerçekleşmesinden dolayı yaşadığı mutluluğu ifade eden Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Davut Kaya, "Kuran-ı Kerim’i baştan sona okuyan ve her satırını ilmek ilmek anlayan ve bugün kendileri için bir bayram niteliğinde olan mezuniyet merasimi oluşturulan sevgili hafize öğrencilerimizi tebrik ediyorum." ifadelerini kaydetti.

İl Müftü Yardımcısı Sümeyra Benzouıne ise "Burada oluşan mutluluğu, sevinci sizlerin de hissettiğini düşünüyorum. Rabbim bizi burada bu vesile ile bir araya getirdiyse daha ne desin. Kulum sen benim için değerlisin, ben seni seviyorum dediğinin bir işareti, bir alameti olarak görüyorum." dedi.

Program sonunda öğrencilere hafızlık tacı giydirilerek icazet belgeleri verildi.

Editör: Mehmet Çalışkan