Diyanet İşleri Başkanlığınca ülke genelinde sürdürülen "Biz Bir Aileyiz Cuma Gecesi Ailece Camideyiz" projesi kapsamında Giresun’da farklı camilerde programlar düzenleniyor.

Giresun İl Müftülüğünce gerçekleştirilen programlarda, akşam namazıyla yatsı namazı arasında  din görevlileri Kur’an-ı Kerim’den ayetler tilavet edip, mevlitten bahirler, kasideler ve ilahiler seslendiriyor.

Darıköy Köyü Camii’nde düzenlenen programa katılan Giresun İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay, aile fertlerinin yürütülen din hizmetlerinden yeterince istifade edebilmesi amacıyla her hafta farklı bir camide program düzenlediklerini ifade etti.

20231004AILEPROGRAMI3

Hz. Peygamber döneminde cami eğitiminin hedef kitlesinin kadın erkek ayrımı gözetmeksizin bütün Müslümanlardan oluştuğunu vurgulayan İl Müftüsü Kılıçbay, “Yüce Allah'a ibadet neşesinin birlikte yaşandığı eşsiz mabetlerimiz, imanlı gönüllerin bir araya gelmesine imkan sağlamıştır. Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (sas) teşvikiyle tüm aile fertleri dini hayatın merkezi olan camilerde yerlerini almışlar, namazlara iştirak etmişlerdir. Çocukların ve gençlerin cami ve namaz sevgisi kazanmalarını sağlamak, aile içinde sevgi, saygı ve huzuru artırmak amacıyla gerçekleştirdiğimiz programlara tüm Giresunlu kardeşlerimizi davet ediyoruz." dedi.

20231004AILEPROGRAMI2

Tesbihat ve yapılan duaların ardından program sona erdi.

Programa, İl Müftü Yardımcısı Fatih Sarıgül, Din Hizmetleri Şube Müdürü İsmail Aydın, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Giresun Müftülüğü