Hocazade Kemaleddin Efendi 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencileri, öğreticileri nezaretinde İlçe Müftülüğüne gelerek harçlıklarını Filistin’deki kardeşlerine ulaştırılması için İlçe Müftüsü Yüksel Başkan’a teslim etti.

Öğrencilerin emanetini teslim alan Müftü Başkan, "Hocazade Kemaleddin Efendi 4-6 Yaş Kur'an Kursumuzda eğitim gören minik öğrencilerimiz, İsrail'in zulmü karşısında yaşam mücadelesi veren Filistinli kardeşlerimize imkanları doğrultusunda destek oldular. Yardımlaşma ve dayanışma ruhuyla, toplumsal farkındalık ve duyarlılık oluşturan minik yavrularımızın, Filistinli kardeşlerimize yardım eli uzatmaları oldukça anlamlı, yaşları küçük ama yürekleri büyük olan bu evlatlarımızı, onları eğiten ailelerini ve öğreticilerimizi canı gönülden tebrik ediyorum." dedi. 

Müftü Başkan, "Tüm Müslümanların göz bebeği Hz. Peygamberin emaneti Kudüs için, Mescid-i Aksa’yı korumak için, Gazze için canları pahasına mücadele eden kardeşlerimize ve bu uğurda kutlu makama, şehitlik mertebesine erişen şühedaların yetimlerine, bizlere bıraktıkları emanetlere sahip çıkmamız gerek. Miktarı ne olursa olsun, mazluma destek konusunda yavrularımızın göstermiş olduğu bu onurlu davranıştan dolayı tebrik ediyorum." ifadelerini kaydetti.

Editör: Ömer Ceylan