Diyanet İşleri Başkanlığı 2024 Yılı Ramazan İrşat Faaliyetleri kapsamında Adana'ya gelen Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi, Sabancı Merkez Camii’nde vaaz verdi.

Adana Kondi Ramazan Irşat Faaliyetleri 33

Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi, Adana Diyanet Haber Koordinatörü Burak Gürçınar’ın sunduğu “Ramazan Sohbetleri”programına katıldı.

Ankara Hacı Bayram Veli Camii Başimam Hatibi Ahmet Karalı’nın okumuş olduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, konuşmasında ahiret bilincinin Allah inancının en güçlü göstergesi olduğunu vurguladı. Genel Müdür Kondi, "Ahirete iman, vahyin öğrettiği bütün değerlerin bir anlamda sigortası mesabesindedir. Ahiret inancı insana güç verir. Dünya ahireti, ahiret ise dünyayı inşa eder. Bir toplum için en büyük tehlike ahiret inancını kaybetmesidir. Allah’a hesap verecek olma bilgisinin ya tamamen silinmesi ya da zayıflamasıdır. Nitekim Peygamber Efendimiz (sas) 'Akıllı kişi, kendisini hesaba çeken ve ölümden sonrası için çalışandır.' buyurmuştur." dedi.

Adana Kondi Ramazan Irşat Faaliyetleri 22

Sonrasında Dr.Şaban Kondi, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Adana Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu'nda düzenlenen iftar programına katıldı.

İl Müftüsü Mehmet Taşcı ve Yurt Müdürü Emel Yuvalı'dan yurt işleyişi ve öğrenciler hakkında bilgi alan Genel Müdür Kondi, önümüzdeki eğitim dönemlerinde daha etkin çalışmalar yapmak üzere istişârelerde bulundu.

Adana Kondi Ramazan Irşat Faaliyetleri 66

Yüreğir Merkez Camii’nde teravih namazı öncesi cemaate vaaz veren Genel Müdür Kondi, konuşmasında “Dünya ve ahiret, insan için takdir edilen hayatın tamamlayıcı iki yüzüdürler; birbirlerini tamamlarlar, birinin varlığı diğerinin varlığıyla değer kazanır. Tıpkı bir elmanın iki yarısı gibi. Aynı bunun gibi dünyada ekilen tarla ahirette hasat verir, kıymet kazanır ve ebedîleşir. Cenabıhak Kur'an-ı Kerim’de 'Oysa âhiret de dünya da Allah’ındır.' buyurmuştur." ifadelerini kaydetti.

Adana Kondi Ramazan Irşat Faaliyetleri 44

Genel Müdür Kondi, teravih namazı sonrası Yüreğir Merkez Camii Genç Ofis'te gençler ile sohbet etti.

Adana Kondi Ramazan Irşat Faaliyetleri 11

Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi Ramazan ayı münasebetiyle bir dizi programa katılmak üzere geldiği Adana'da Valilik ve İl Müftülüğünü de ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, nazik ziyaretlerinden ötürü misafirlerine teşekkür etti.

Adana Kondi Ramazan Irşat Faaliyetleri 55

Müftülük ziyaretinde Genel Müdür Kondi, müftülük hizmetlerini yerinde görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek yapmış oldukları güzel hizmetlerden dolayı İl Müftüsü Mehmet Taşcı’ya teşekkür etti.

Editör: Ömer Ceylan