Edirne İl Müftülüğü öncülüğü ve Edirne Kız KYK manevi danışmanı Gonca Çelik'in rehberliğinde kız öğrenciler II.Bayezid Külliyesi'nde eski Ramazanları günümüze taşıdı. Böylelikle dini ve tarihi bakımdan kadim bir geri plana sahip olan Külliye, kadim Ramazan geleneklerimize de yıllar sonra ev sahipliği yaptı.

Edirne Eski Ramazanlar Yaşatıldı 33

Etkinlik kaşık çekme adeti ile başladı ve gelen misafirlere Ramazan tembihnamesi verilmesi ile devam etti. Ardından davul eşliğinde Ramazan manileri okunarak keyifli dakikalar yaşandı. Her misafire diş kirası olarak; menekşe, Kudüs kumbarası, misvak, horoz  şekeri, leblebi tozu, oyuncak ve şekerleme hediye edildi. İftarın ardından öğrenciler kendi yazdıkları Karagöz-Hacivat perde oyunu ile sahne aldı.

Etkinliğe İl Müftüsü Hasan Başoğlu ile eşi Zehra Başoğlu, Müftü Yardımcısı Fatih Samet Okumuş ile eşi Ebru Okumuş ve ADRB Vaizi Büşra Ülker katıldı.

Edirne Eski Ramazanlar Yaşatıldı 22

Öğrencilerle hasbihal eden İl Müftüsü Başoğlu, "Evvela Ramazan-ı şerifinizi tebrik ediyorum. Geldi, gidiyor. Bu akşam da gördük ki eskiler Ramazan'ı ibadet şuurunun yanında derin bir neşe ve sevinç içerisinde yaşamışlar. Bizim de ibadetlerimizi tekrar eden adetler olmaktan çıkarıp hayatımızın içine almamız, onları sırtımızda yük değil, sevinç vesilesi kılmamız gerekiyor." diye konuştu.

Etkinlik "Ramazan Terimleri" isimli ödüllü bilgi yarışmasının yapılmasıyla sona erdi.

Editör: Ömer Ceylan