“Sıfır Atık Sıfır İsraf” projesi kapsamında toplumsal bir farkındalık oluşturmak amacıyla Gaziantep Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından “Çevreye Yararlı Geri Dönüşüme Duyarlı Ol” temalı sergi ve etkinlik düzenlendi.

Serginin açılışı Gaziantep Valisi Davut Gül, İl Müftüsü Ahmet Çelik ve eşlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

İl Müftüsü Ahmet Çelik, dünyanın insanoğluna emanet edildiğini ve emanete iyi bakmak onu kollayıp gözetmek gerektiğini, bu davranışın insanı insanlık derecesine ulaştıran en ahlaki ve erdemli vazifelerden biri olduğunu belirtti. Çelik, “İnsanoğlu yaşamını sürdürmek için birtakım ihtiyaçlarını gidermek durumundadır, fakat bu ihtiyaçlarının sonucunda dünya evine zarar vermemek gerekir. Yüce Yaratıcımız Allah Kur'an-ı Kerim’de ‘Allah göğü yükseltti ve dengeyi koydu. Sakın dengeyi bozmayın!..’ buyurdu." dedi.

Müftü Yardımcısı Hayriye Aydın ise gerçekleştirilen çalışmayla İslam dininin, israf, çevre ahlakı, çevre sorumluluğu gibi değerlere önem verdiğini anlatıp insanların bu konuda üzerine düşen vazifeleri yapması hususunda toplumsal bir bilinç oluşturmayı hedeflediklerini, özellikle alışveriş merkezlerinde ki kalabalık kesimin ve üniversitedeki gençlerin israf ve atık konusunda daha bilinçli davranmalarına katkıda bulunmak gayesiyle bu sergiyi açtıklarını belirtti.

Editör: Mehmet Çalışkan