Eskişehir İl Müftülüğünce gençlik hizmetlerinin daha etkin ve verimli hale getirilmesi amacıyla “Gençlik Hizmetleri Çalıştayı” düzenlendi.

Eskişehir Eğitim Merkezi’nde düzenlenen çalıştaya Vali Yardımcısı Salih Altun, İl Müftüsü Bekir Gerek, Diyanet İşleri Başkanlığı Başmüfettişi Dr. Mustafa Asım Coşkun, Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yıldırım, Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Koç, İl Müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, gençlik koordinatörleri, manevi danışmanlar ve din görevlileri katıldı.

Kur’an tilaveti ile başlayan toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Salih Altun, çalıştayın hayırlara vesile olmasını dileyerek manevi danışmanlara sahada yapacakları çalışmalarda destek olacaklarını söyledi.

Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yıldırım ise manevi danışmanların gençlere yaklaşımları noktasında Kur’an-ı Kerim’deki Gaşiye Suresi 22. ayet-i kerimesine işaret ederek gençlere rehberlik edecek manevi danışmanların gençleri zorlamamaları gerektiğini dile getirdi.

Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Koç da üniversite gençliği hedef kitlesini temel alarak öğrenci yurtları ve gençlik merkezlerinde manevi danışmanlık ve rehberlik hizmetlerinde görev alan manevi danışmanlarla bilgi ve tecrübelerini paylaştı.

Türkiye’deki manevi danışmanlık ve rehberlik hizmetlerine gösterilen pozitif ilginin her geçen gün arttığını ifade eden Prof. Dr. Koç, manevi danışmanlık ve rehberlik alanında ön plana çıkan kamu kurumunun Diyanet İşleri Başkanlığı olduğunu söyledi.

Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yapılan hizmet iş birliği protokolü kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından üniversite öğrenci yurtları ve gençlik merkezlerindeki manevi danışmanlık ve rehberlik hizmetlerinin verilmeye başlanmasıyla birlikte manevi danışmanın eğitiminin de gündeme geldiğini belirtti.

İl Müftüsü Bekir Gerek’in açış konuşmasını gerçekleştirdiği çalıştay, İl Müftü Yardımcısı İsrafil İğde, İl Müftülüğü PDR Öğretmeni Mehmet Akçeşme ve İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Yasin Tiftik’in sunumlarıyla tamamlandı.

Editör: Mehmet Çalışkan