Eskişehir’de merkez ve tüm ilçelerde Diyanet İşleri Başkanlığı Gençlik çalışmaları kapsamında Gençlik merkezleri açılmaya başlandı.

Bu doğrultuda gençlere kazandırılan İnönü İlçesi Diyanet Gençlik Çalışma Merkezi İl Müftüsü Bekir Gerek ve İnönü Kaymakamı Mustafa Taş’ın katılımyla hizmete açıldı.

İl Müftüsü Bekir GEREK açılışta yaptığı konuşmada; Diyanet İşleri Başkanlığı ve Müftülükler olarak gençlik hizmetlerine büyük önem verdiklerini vurgulayarak il ve ilçelerde gençlik koordinatörlükleri oluşturduklarını belirtti.

Bu koordinatörler vasıtasıyla gençlere yönelik dini, ahlaki, sosyal, kültürel, sportif,  ilmi konferans ve seminerler gibi aktif bir şekilde hizmet yürüttüklerini bu hizmetlerin daha da aktif hale gelmesi için İl Merkezi ve İlçelerde Diyanet Gençlik Çalışma Merkezi açılması konusunda önemli çalışma yaptıklarını, bugün gençliğin uyuşturucu bağımlılığı, madde bağımlılığı, internet bağımlılığı ve gayri ahlaki davranışların tehdidi altında olduğunu belirterek "Diyanet Gençlik Çalışma Merkezleri"nde Müftülüklerimizin koordinesinde Vaizlerimiz, Din Görevlilerimiz ve Kur’an Kursu Öğreticilerimizin marifetiyle dini, ahlaki, milli-manevi değerler verilmeye, kitap okumaları, konferanslar, seminerler, yarışmalar, cami gençlik buluşmaları, kültürel geziler, değerler eğitimi ve sportif faaliyetler gerçekleştirileceğini belirtti.

Daha sonra müftü Bekir Gerek, 40 bin TL’ye mâl olan Diyanet Gençlik Çalışma Merkezine katkılarından dolayı başta Kaymakam Mustafa Taş ve İlçe Müftüsü Şenol Şahin olmak üzere Belediye Başkanı Kadir Bozkurt’a ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Editör: Mehmet Çalışkan