Eskişehir Müftülüğünce organize edilen konferansa konuşmacı olarak Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Cenksu Üçer katıldı. 

Vali Yardımcısı İsmail Soykan, İl Müftüsü Bekir Gerek, kurum amirleri, vatandaşlar, öğrenciler ve din görevlilerinin katıldığı konferansın açış konuşmasını yapan Müftü Bekir Gerek: “Sevgili Peygamberimizin doğumu insanlık tarihinin en büyük olayı, bizim için en büyük müjde ve bayramdır. Öteden beri onun doğumu mümin gönüllerde mutluluk, yüzlerde sevinç oluşturmuştur. Dini, dünyevi, uhrevi ve ahlaki hayatımızın en büyük şahsiyeti şüphesiz Sevgili Peygamberimizdir.” dedi.

Gençliği bir hazine olarak tanımlayan Din İşleri Yüksek Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Cenksu Üçer, Efendimizin bizler için en güzel örnek olduğunu vurgulayarak şöyle devam etti:

“Onun (s.a.s.) gençliği de bizler için en güzel örnektir. Hz. Peygamber 21 yaşında iken Kâbe’nin tamiratında ‘emin’ olduğu için hakemlik yapmış, herkesin güvenini kazanmış, hiç kimseye yalan söylememiş, gençlik yılları dâhil hiç utanılacak davranışta bulunmamış ve gençlere çok büyük değer vermişti. Kur’an bize örnek gençlerden bahseder. Mesela Hz. İbrahim’in genç yaşta akıl ile Rabbini tanıması, Hz. İsmail’in genç yaşta Allah’a teslim olması, Hz. Şuayb’in kızlarının, yine Hz. Yusuf Peygamberin genç yaşta iffet abideliği bize örnek verilmektedir. Kötülüğü iyilikle değiştirmeye çalışan Ashab-ı Kehf gençlerinin örnekliği bundan birkaç tanesidir.”

"Çocuklarımıza ve gençlerimize sahip çıkmalıyız"

"Her birimiz çocuklarımıza sahip çıkalaım!" çağrısında bulunan Prof. Dr. Üçer sözlerini şöyle tamamladı:

“Her birimiz çocuklarımıza sahip çıkmalıyız. Hz. Peygamber gibi gençlerimize güvenmeli ve onları iyi yetiştirerek değerlendirmeliyiz. Hz. Peygamberin gençlik hayatını, biraz önce ifade etmeye çalıştığım genç örnekleri çocuklarımıza anlatmalıyız. Biz gençlerimize güveniyoruz. 15 Temmuz gecesi şehit olanların çoğu gençlerdi. Gençlerimizi daha iyi yetiştirmeli ve onları her türlü kötü akımlardan koruyarak iyi bir vatanperver, iyi bir sanat erbabı, meslek sahibi, dinini yaşayan güzel ahlaklı insanlar olarak yetiştirelim.”

Program sonunda katılımcılara Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan "Hz. Peygamber ve Gençlik" kitabı hediye edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan