Eskişehir Odunpazarı İlçe Müftülüğüne bağlı Gök Meydan Kız Kur’an Kursu’nda hafızlık eğitimini tamamlayan 41 öğrenci için ‘Hafızlık İcazet Merasimi’ düzenlendi.

Törende konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın eşi Seher Erbaş, “Kur’an’ın mesaj ve anlam dünyasını hayatımıza nakşetmeli ve onunla çocuklarımızı ve gençlerimizi buluşturmalıyız.’ ifadesini kullandı.

Bunun aileler üzerinde bir sorumluluk olduğunu belirten Seher Erbaş şöyle devam etti:

“Biz kitabımıza karşı sorumluluklarımızı hakkıyla ifa edersek; o da bize dünyada izzet, iffet, huzur, itibar ve kudret kazandıracak, ahirette bizi bahtiyar olanlardan kılacaktır.

- Önemli olan Kur’an’ı satırlardan sadırlara geçirmektir

Sizler, her biriniz hıfzınızı tamamladınız, hafız oldunuz ve birer canlı Kur’an’a dönüştünüz. Hafızanız Kur’an-ı Kerim’in kaydedildiği bir hafıza, kalbiniz de Cenab-ı Hakk’ın vahyinin üzerine yazıldığı bir kalp oldu. Fakat onu okumak ve ezberlemek yetmez, anlamak ve hayatımıza geçirmek gerekmektedir. Çünkü Efendimiz; ‘Kim Kur’an’ı öğrenip, ondaki emirlerle amel ederse, ben onu cennete sevk eden ve cenneti ona gösteren kılavuz olurum.’ buyurmuştur. O halde önemli olan Kur’an’ı sıradan bir metin ezberler gibi ezberlemek değil, Kur’anî yaşayışla Müslüman kimliği oluşturmak, her zerresi ilim, irfan, edeple donatılmış şahsiyetli bir kişi olmak, Kur’an’ı satırlardan sadırlara geçirmektir.”

İl Müftüsü Bekir Gerek ise hafızlık yapmanın kolay bir iş olmadığına ve hafızların Peygamberimizin manevi mirasçıları olduğuna dikkati çekerek; “Tüm çabamız çocuklarımıza, gençlerimize sahip çıkmak; dinimizi, Kur’an’ımızı, milli ve manevi değerlerimizi onlara öğretmek ve gelecek nesillere doğru bir şekilde aktarmaktır.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü döneminde başlattığı 4-6 yaş grubu Kur’an kurslarının hayata geçmesi, hafızlık müfredatının geliştirilmesi ve ihtiyaç odaklı kursların açılmasının önemine işaret eden Müftü Gerek, Eskişehir’de 4-6 yaş grubu Kur’an kurslarının yoğun ilgi gördüğünü ve orta, lise ve üniversite öğrencilerine yönelik hafızlık projeleri ile de yüzlerce öğrencinin hafızlık eğitimi aldığını söyledi.

Konuşmaların ardından hafızlık eğitimini tamamlayan 41 öğrenciye taç giydirildi.

Ardından hafızlık belgeleri ile birlikte çeşitli hediyeler takdim edildi.

Eskişehir Osmangazi Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Hafızlık İcazet Merasimi’ne Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın eşi Seher Erbaş, Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak’ın eşi Kevser Çakacak, Vali yardımcıların eşleri, kurum amirlerinin eşleri, İl Müftüsü Bekir Gerek ve ilçe müftüleri ile eşleri, Kur’an kursu öğreticileri, hafızlık öğrencileri ve aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Öte yandan Hafızlık İcazet Merasimi’ne katılmak üzere Eskişehir’de bulunan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın eşi Seher Erbaş, müftü eşleri, kadın vaizler ve Kur’an kursu öğreticileri ile bir araya geldi.

Erbaş ayrıca 4-6 yaş grubu ile hafızlık eğitimi verilen Kur’an kurslarını da ziyaret etti.

Editör: Mehmet Çalışkan