Eskişehir İl Müftülüğü, öğrencileri iftar sofrasında ağırladı.

İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Eskişehir Şubesi ile  Odunpazarı ve Tepebaşı ilçe müftülükleri iş birliğinde Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi'nde iftar sofraları kuruldu.

Anadolu Üniversitesi'nde kurulan iftar sofrasında öğrencilerle birlikte orucunu açan İl Müftüsü Bekir Gerek, iftar yemeğinin asıl sahiplerinin Eskişehirli hayırsever vatandaşlar olduğunu belirterek, "Bizde bir iftar geleneği vardır; iftar sofrasında Kur'an okunur, hep beraber dua edilir. Böylelikle birbirimizle daha iyi kaynaşmış, kardeşliğimizi pekiştirmiş ve milletimizin cömertliğini ortaya koymuş oluruz." dedi.

İl Müftüsü Gerek şöyle devam etti:

"İdrak ettiğimiz Ramazan ayı bizler için bir rahmettir. Kardeşliğimizin pekiştiği, iyiliklerin çoğaldığı, sevgi ve merhametin, bir ve beraber olmanın adıdır Ramazan. Aynı sofrada buluşmanın, paylaşmanın, kaynaşmanın mutluluğunu yaşamaktır. Öyleyse bu soframız bizler ve sizler için kardeşlik sofrası olsun, paylaşma sofrası olsun, dostluk sofrası olsun, gönül sofrası olsun. Hoş geldiniz, gönlümüze girdiniz. Bizler, Diyanet İşleri Başkanlığı ve ona bağlı müftülükler olarak gençlerimizi çok seviyoruz. Öyle ki her daim kapımızın ve gönlümüzün size açık olduğu gibi Ramazan'da da sofralarımızı öncelikle siz gençlere açarak üniversite kampüslerimizde kurduğumuz iftar sofralarında kardeşliğimizi, sevgimizi pekiştiriyor, iftar sevincimizi sizinle paylaşıyoruz. İnşallah Ramazan ayı boyunca kampüslerimizde iftar sofraları kurmaya devam edeceğiz."

Editör: Mehmet Çalışkan