Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde koronavirüsle mücadelede vatandaşın hizmetinde olan din görevlileri, virüsle mücadelenin ilk gününden itibaren hasta ve yaşlı vatandaşlardan çocuklara, engellilerden sağlık çalışanlarına ve mülteci vatandaşlara, hatta sokak hayvanlarına varıncaya kadar salgının sebep olduğu mağduriyeti gidermek için çalışmıştı.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadelede iyiliğin öncüsü olan din görevlilerinin millete olan bu vefası, Tepebaşı Müftülüğü tarafından başarı belgesi ile ödüllendirildi.

Tepebaşı Kaymakamı iken son yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Osmaniye Valisi olarak atanan Dr. Erdinç Yılmaz imzasıyla ‘‘Başarı Belgeleri’’ din görevlilerine takdim edildi.

İlçe Müftülüğünde koronavirüs tedbirlerine riayet edilerek düzenlenen törende konuşan İlçe Müftüsü Gafur Yıldırım, Devletimizin ve Diyanet İşleri Başkanlığımızın talimatları doğrultusunda Kaymakamlık Vefa Sosyal Destek Grubunda yaptığınız özverili ve gönüllü hizmetlerinizden dolayı sizleri tebrik ederim. Kurum olarak, Devletimizin ve Başkanlığımızın emrinde milletimiz için üzerlerimize düşenin fazlasını yapmaya ve sadece elimizi değil, gövdemizi taşın altına koymaya her daim hazırız.” dedi. 

Editör: Mehmet Çalışkan