Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Eskişehir İl Müftülüğü, Orman Bölge Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Eskişehir Şubesi, TDV Gençlik Kolları ve TDV Kadın Kollarının katkıları ile "Doğa Yürüyüşü" gerçekleştirdi.

Kocakır yürüyüş alanındaki etkinliğe, İl Müftüsü Bekir Gerek, Eskişehir Orman Bölge Müdürü Recep Temel, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hikmet Çelik, Odunpazarı Gençlik Merkezi Müdürü Şenol Cirit ile gönüllü gençler ve ailelerden yaklaşık 500 kişi katıldı.

"Çevreye ve doğaya dikkat çekmek istedik"

Doğanın korunmasına dair dikkati çeken İl Müftüsü Bekir Gerek, "Rabbimiz Kur'an-ı Kerimde bize doğayı anlatır, kainatı anlatır, bitkiyi anlatır, ağacı çevreyi anlatır ve en önemlisi de doğanın çevrenin dengesini bozmamayı ister. Dolayısıyla biz çevreyi ve doğanın dengesini bozmamayı da bir sorumluluk bilinci olarak görürüz. Namaz kılmayı ibadet gördüğümüz gibi çevreyi temiz tutmayı da bir ibadet olarak görürüz. Bunların tamamı bir bütündür, bunlara duyarlı olmak zorundayız. Dünya Çevre Günü dolayısıyla böyle bir etkinlik düzenleyerek çevreye ve doğaya dikkat çekmek istedik Rabbimizin yarattığı bu güzelliklere hikmetle ve ibretle bakmak istiyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından Orman Bölge Müdürlüğü Kocakır Yürüyüş Alanında yüzlerce genç doğa için yürüdü.

Şehri tepeden gören gözetleme kulesine varan katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu. 

Editör: Mehmet Çalışkan