Diyanet İşleri Başkanlığı personelinin bilgi, birikim ve becerisini nitelikli hale getirmek için hizmet öncesi ve hizmet içi seviyesinde eğitim düzenlemek amacıyla yapılan Eskişehir Eğitim Merkezi açılış için gün sayıyor.

Eskişehir İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Eskişehir Şubesi işbirliğinde ve hayırsever vatandaşların desteğiyle inşaatı yaptırılan ve açılışa hazır hale gelen Diyanet İşleri Başkanlığı Eskişehir Eğitim Merkezi’ni ziyaret eden Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, tesislerin çok güzel olduğunu belirterek yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Eğitim Merkezi hakkında Vali Ayyıldız’ı bilgilendiren Eğitim Merkezi Kurucu Müdürü ve İl Müftüsü Bekir Gerek, Eskişehir’in eğitimde marka bir şehir olduğunu belirterek Eskişehir Eğitim Merkezi ile de Eskişehir’in bir kıraat merkezi haline geleceğini kaydetti.

Eğitim öğretime hazır olan Eskişehir Eğitim Merkezi, 11 Derslik 179 kursiyer kapasiteli, İkişer ve Üçer yatakli 112 kapasiteli süit odalar 305 kişilik Konferans Salonu, 120 kişilik Seminer Salonu, Fuaye ve Sergi alanı, 174 kişilik Yemekhane,120 kişilik Kantin, Cami, Bir adet Halı saha, Basketbol ve Voleybol sahası, 26 Araç kapasiteli kapalı otoparkıyla hizmet verecek. 

Editör: Mehmet Çalışkan