Kur'an-ı Kerim ile İslam inanç esasları, ibadet, ahlak ve Hz. Muhammed'in (s.a.s.) hayatı (siyer) gibi derslerin işleneceği yaz Kur'an kursları, Diyanet İşleri Başkanlığının yaygın din eğitimi programları kapsamında ülke genelinde başladı.

Eskişehir'de 27 Haziran-26 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olan 2022 yılı yaz Kur’an Kursları için  Odunpazarı İlçe Müftülüğüne bağlı Ziya Paşa Camii ve Tepebaşı İlçe Müftülüğüne bağlı İbrahim Rukiye Demirel Camii’nde açılış programı düzenlendi.

Programlara İl Müftüsü Bekir Gerek, İl Müftü yardımcıları Fatma Adsoy ve İsrafil İğde, Odunpazarı İlçe Müftüsü Hamdi Uzunharman, Tepebaşı İlçe Müftüsü Gafur Yıldırım, Kur'an kursu öğreticileri, din görevlileri, öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programlarda çocuklar tarafından  şiir ve ilahiler okundu.

Programda konuşan İl Müftüsü Bekir Gerek, “İlimiz genelindeki bütün camilerimizde ve Kur’an kurslarımızda yaz kursları düzenliyoruz. Bu vesileyle yaz Kur’an kurslarımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Kurslarda görev alan bütün hocalarımıza başarılar diliyorum. Yaz Kur’an kurslarımızda hizmet verdiğimiz çocuklarımıza ve gençlerimize başarılar diliyorum. Ailelerine de çocuklarını bizlere emanet ettikleri için teşekkür ediyorum.” dedi.

Program bilgi yarışması ve hediye takdimi ile sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan