Eskişehir İl Müftülüğü koordinesinde "Aşere Takrib" eğitimi alan hafızlara yönelik "Aşere-Takrib İcazet Merasimi" düzenlendi.

Reşadiye Camii'nde gerçekleştirilen merasim Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu üyelerinin Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programda konuşan Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, Hz. Peygamberin Müslümanlara emaneti olan Kur'an'ın ilahi mesajlarını insanlıkla buluşturanın toplumun önderleri ve manevi dinamikleri olduğunu ifade ederek hafızlara ve din görevlilerine teşekkür etti.

"Aşere-Takrib ve Tayyibe" eğitimi hakkında bilgilendirmede bulunan Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, kıraat ilmine verilen önemle Eskişehir'in adeta bir kıraat merkezi haline dönüştüğünü söyledi.

Eskişehir'de kıraat ilminin merhum Mehmet Sarıcaoğlu Hoca ile başlayıp Yaşar Tekeli Hoca ile devam ettiğini belirten İl Müftüsü Bekir Gerek ise şunları kaydetti:

"Kur’an, yine Kur'an'ın ifadesi ile 'Rabbimiz katından indirilen bir öğüt, kalplerdeki hastalıklar için bir şifa, bir hidayet rehberi ve müminler için bir rahmettir'. Kur'an, sonsuza kadar insanları doğru yola götürecek tek ilahi kitaptır. Yüce Allah sadece sevdiği insanların kalbine Kur'an'ı yerleştirir. Bu bakımdan Kur'an-ı Kerim'i sevmek, okumak, okutmak, ezberlemek ve onunla amel etmek, ondan istifade etmek Cenab-ı Allah'ın bize büyük lütfudur. Peygamber Efendimiz Kur'an-ı Kerim'i 'Allah'ın edep sofrası' olarak tanımlıyor. Bu edep sofrasından istifade eden insan hem maddi hem manevi huzura, mutluluğa kavuşur. Kalbi selim birer insan olurlar. Bu bakımdan Kur'an'ı kendisine rehber edinen, Kur'an'ı öğrenen, okuyan, okutan, Kur'an meclislerinde bulunan ve Kur'an'ı yaşayan herkesi kutluyorum. Özellikle bugün icazetlerini alacak olan hafızları kutluyorum. Onları yetiştiren hoca efendilere teşekkür ediyorum."

Konuşmaların ardından icazet silsilesi okunarak Reisül Kurra Mustafa Demirkan tarafından dua yapıldı.

Merasim, Vali Ayyıldız ve protokol üyeleri tarafından 17 kurra hafız ile hocalarına belge ve hediye takdimi ile sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan