Vekâletle Kurban Hizmetleri Toplantısı

Eskişehir İl Müftülüğü ev sahipliğinde “Vekâletle Kurban Hizmetleri Toplantısı” düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde 1993 yılından beri ortaklaşa sürdürülen ve 143 ülkede, 436 bölgede usulüne uygun olarak kesimi yapılıp ihtiyaç sahiplerine ulaştırılan vekâlet yoluyla kurban kesim programının, “Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" temalı bilgilendirme toplantısı, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Toplantının açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Bekir Gerek, “Bu bir kardeşlik toplantısı, bu bir kaynaşma toplantısı, bu bir ümmet olma toplantısı, bu bir bilgilendirme ve Diyanet İşleri Başkanlığının bir dünya teşkilatı olduğunu bir defa daha hatırlama, hatırlatma toplantısıdır.” dedi.

Müftü Gerek şöyle devam etti:

“İl Müftülüğü olarak bizler en ücra yerdeki hocamızdan Kur’an kursu öğreticisine, memuruna kadar biriz, beraberiz. Bizim kalbimiz hep aynı atıyor. Müftülük olarak da tüm hizmetlerimizi hep birlikte yürütüyoruz. Biz tam paylaşma ve uhuvvet içerisinde hizmet ediyoruz. İrşat hizmetleri, din hizmetleri, eğitim hizmetleri, kurban hizmetleri gibi hizmetleri hep bu şuurla yapmaya gayret gösteriyoruz.

İl Müftülüğü olarak her alanda olduğu gibi kurban hizmetlerinde de büyük bir başarıya ulaştık. Bu yılki hedefimiz 5 bin kurban hissesini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak. Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde yürütülen ‘Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu’, İslam coğrafyasındaki mazlumların umududur. Bu konuda insanlarımızın doğru bilgilendirilmesi gerekiyor.

15 Temmuz’da Allah bizi büyük bir beladan koruduysa milletçe yapmış olduğumuz yardımların, kurbanların, sadakaların neticesinde; mazlumların, fakirlerin milletimize ve devletimize yaptıkları hayır duası sebebiyledir. Din görevlilerimiz bu işe sahip çıkmalı, bu kampanyaya destek vererek mazlumların dualarına ve hayra vesile olmalıdır.”

Sonrasında kürsüye gelen Strateji Geliştirme Daire Başkanı Mahmut Türk ise Vakfın çalışmaları ve geçmiş yıllarda yapılan faaliyetlerle yardımlar hakkında bilgiler paylaştı.

Türk şunları kaydetti:

“Milletimizin emanetlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. İslam coğrafyasında, dünya üzerinde din, dil, ırk ayrımı yapılmaksızın milletimizin gönül zenginliğinin ulaştırıldığı bu kurban ibadeti, bir kardeşlik çalışmasıdır. Dolayısıyla sizler bu kurban kampanyasını fakirlerin, mazlumların, muhtaçların ve dünyanın neresinde olursa olsun ihtiyaç kardeşlerimizle kardeşliğimizi pekiştirmek, onların gözyaşını dindirmek ve sofralarına bir lokma götürebilmek için yürütmelisiniz.

Eskişehir’in kurban hizmetlerinde çok iyi çalıştığını ve geçen yıl Türkiye ortalamasının dahi %70 olduğu halde Eskişehir’in ortalamasının %107 olduğunu biliyorum. Bu yıl daha fazla gayret sarf ederek, her görevlinin en az on hisse kurban bağışı yönlendirerek kampanyaya katkı sağlamasını bekliyoruz.”

Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu kapsamında bu yılki kurban bedellerin yurt içinde 890 TL, yurt dışında ise 725 TL olarak belirlendiğini hatırlatan Türk, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“Vatandaşlarımız, www.diyanetvakfi.org.tr internet adresinden veya TDV Mobil Bağış uygulamasını kullanarak online bağış yapabilecekler. Ayrıca bağışçılarımız PTT şubeleri ve anlaşmalı bankaların internet bankacılığı sistemi üzerinden veya bizzat elden kurban vekâleti de verebilecekler. Kurban vekâlet alım belgesi karşılığında, il ve ilçe müftülükleri ile Türkiye Diyanet Vakfı şubeleri aracılığıyla vatandaşlarımız kurban vekâletlerini verebilirler.”

Anadolu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Diyanet İşleri Başkanlığı Strateji Geliştirme Daire Başkanı Mahmut Türk, İl Müftüsü Bekir Gerek, il müftü yardımcıları, Müftülük personeli, ilçe müftüleri, din görevlileri ve Kur’an kursu öğreticileri katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan