Odunpazarı İlçe Müftülüğünce tarihi Hamam Yolu Çarşısı’nda inşa edilen “Diyanet Gençlik Çalışmaları Merkezi”, düzenlenen programla hizmete açıldı.

“Diyanet Gençlik Çalışmaları Merkezi Açılış Programı” Kur’an’ı Kerim tilavetiyle başladı, İl Müftüsü Bekir Gerek’in açış konuşmasıyla devam etti.

Elazığ depreminde hayatını kaybedenlere rahmet dileyerek konuşmasına başlayan İl Müftüsü Bekir Gerek; “Diyanet İşleri Başkanlığımız gençlere büyük bir önem vermekte ve geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin milli ve manevi değerlerine bağlı, medeniyet perspektifine sahip bir şekilde yetişmelerine katkı sağlamak amacıyla ciddi çalışmalar yürütmektedir. Bu kapsamda İl ve ilçe müftülüklerimiz ‘Genç Değer Gençliğe Değer’ şiarıyla birçok hizmete imza atarak her zaman maddi ve manevi olarak gençlerimizin yanında olmaktadır.” dedi.

“Gençlere yatırım geleceğe yatırımdır.” ifadesini kullanan Müftü Gerek, “Bizler gençlerimizi önemsiyoruz ve biliyoruz ki gençlerimize büyük tuzaklar kurulmaktadır. Bizler gençlerimizi korumak için onlara sahip çıkacağız ki geleceğimize sahip çıkalım. Gençlerimize sahip çıkalım ki vatanımıza, devletimize, bayrağımıza, dinimize, ezanımıza ve milletimize sahip çıkalım.” dedi.

Gerek, Gençlik Merkezi’nin hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak emeği geçenlere teşekkür etti.

Odunpazarı İlçe Müftüsü Burhan Çakır ise Şeyh Edebali’nin “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.” sözlerini hatırlatarak; “Bizim için en büyük yatırım insanlara ve gençlere yapılan yatırımdır.” ifadesini kullandı.

Diyanet Gençlik Çalışmaları Merkezi hakkında bilgilendirmede bulunan İlçe Müftüsü Burhan Çakır, Gençlik Merkezi’nin gençler için güvenilir bir liman, hoşça ve helal dairede zamanlarını geçirecekleri nezih bir yuva olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından Tepebaşı İlçe Müftüsü Gafur Yıldırım’ın yaptığı dua ile Diyanet Gençlik Çalışmaları Merkezi hizmete açıldı.

Diyanet Gençlik Çalışmaları Merkezi'nde gençlere yönelik ilmihal ve siyer gibi derslerin yanı sıra sosyal ve kültürel içerikli faaliyetler düzenlenecek.

Odunpazarı İlçe Müftülüğü Diyanet Gençlik Çalışmaları Merkezi Açılışı’na İl Müftüsü Bekir Gerek, Odunpazarı İlçe Müftüsü Burhan Çakır, Tepebaşı İlçe Müftüsü Gafur Yıldırım, gençlik koordinatörleri, manevi rehberler, din görevlileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan