Eskişehir İl Müftülüğü ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Dr. Yaşar Seracettin Baytar konuşmacı olarak katıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Bekir Gerek, Diyanet İşleri Başkanlığının dünya Müslümanlarının göz bebeği olduğunu belirterek Din İşleri Yüksek Kurulunun Müslümanların hayatına yön veren bir konumda bulunduğunu ve Kurul kararlarının önemli olduğunu söyledi.

Vatandaşlardan gelen dini meselelerdeki soruların cevaplandırılmasında vaizlere önemli bir görev düştüğünü ve bu noktada Din İşleri Yüksek Kurulundan azami derecede istifade edilmesi gerektiğini belirten Müftü Gerek, toplantının Din İşleri Yüksek Kurulu ile birlikte hareket edebilme noktasında önemli bir çalışma olduğunu kaydetti.

Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Dr. Yaşar Seracettin Baytar ise dini soruların cevaplandırılmasındaki usul ve esaslarla güncel meselelere dair bir sunum gerçekleştirdi.

Üç oturum halinde gerçekleşen program; vaizlerin soru, görüş ve önerilerinin alınmasıyla son buldu.

Toplantıya Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Dr. Yaşar Seracettin Baytar, İl Müftüsü Bekir Gerek, Tepebaşı İlçe Müftüsü Gafur Yıldırım ile İl ve ilçelerde görev yapan vaizler katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan