Tepebaşı Ulu Önder Fatih Camii'nde düzenlenen programa İl Müftüsü Bekir Gerek, Tepebaşı İlçe Müftü Vekili İhsan Baştürk, cami görevlileri, Kur’an kursu öğreticileri ile çok sayıda öğrenci ve aileleri katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan İl Müftüsü Bekir Gerek, Hz. Peygamber’in çocukları çok sevdiğini, onları dizinin dibine alarak başlarını okşadığını, onlarla şakalaştığını ve çocukların camiye, mescide gelmesine büyük bir önem verdiğini vurguladı.

Çocukların çok kıymetli olduğunu ve onların camiye gelerek, yaz kurslarında Kur’an öğrenmelerinin çok değerli olduğunu belirten Müftü Gerek, şöyle devam etti:

“Bugün camilerimiz, sadece yaşlı insanların ibadet ettiği yer olarak anlaşılıyor. Camiler önce Allah’ın evi, sonrasında ise gencin, yaşlının, kadının, erkeğin, çocuğun kısacası toplumun tüm kesimlerinin birlikte eğitim alacağı, ibadetini edeceği kutsal mekânlardır.

Camiler, Allah’a en sevimli olan yerlerdir. Bugün Diyanet İşleri Başkanlığımızın bir projesi olan ‘Cami, Çocuk ve Aile Buluşması’ kapsamında bir araya gelerek camide buluşmanın, bir olmanın, camiye cemaat olmanın önemini anlamak ve camiyi yeniden hayatımızın merkezi kılmak istiyoruz. Sizleri sadece bugün değil her gün, yaz kursları boyunca değil tüm yıl camide görmek istiyoruz. Dolayısıyla yaz Kur’an kurslarımızda başlattığımız namaz ağacı projesini tüm yıl boyunca uygulayarak camilerimizde ailece buluşmaya devam edeceğiz.”

İl Müftüsü Bekir Gerek, Eskişehir’de devam eden yaz Kur’an kurslarında geçen yıla göre 3 bin artışla bu yıl toplam 28 bin öğrencinin eğitim gördüğünü belirterek, katkı ve katılımlarından dolayı öğrenci ve velileri ile Kur’an kursu öğreticilerine teşekkür etti.

Yaz Kur’an kursu öğrencilerinin sema gösterisi, kaside, şiir ve ilahi dinletisi ile devam eden program, dualarla tamamlandı.

Programın ardından İl Müftülüğünce öğrencilere ve ailelerine çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Editör: Mehmet Çalışkan