Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı ve beraberindeki heyet, Eskişehir İl Müftülüğünü ziyaret etti.

Müftülüğün, Cumhuriyet tarihinden bu yana, anayasal bir kurum olarak Diyanet İşleri Başkanlığının Eskişehir’deki varlığı olduğunu belirten Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, İl Müftülüğünü ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Prof. Dr. Çomaklı, "Bugün geldiğimiz noktada 15 Temmuz süreci bize Diyanet kurumunun ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Çok değer verdiğimiz bu kuruma, elimizden gelen her türlü desteği vereceğimizi belirtmek isterim." dedi.

“Müftülük ziyaretini oldukça geniş bir ekiple yapıyor olmamız da bu desteğimizi vurgulamak içindir.” ifadesini kullanan Rektör Çomaklı, İl Müftüsü Bekir Gerek’e başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür etti. 

İl Müftüsü Bekir Gerek ise Anadolu Üniversitesinin büyük bir üniversite olduğunu belirterek Rektör Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı ve heyetini İl Müftülüğünde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

Müftü Gerek,  Diyanet İşler Başkanlığının son yıllarda gençlik üzerine çalışmalar başlattığını, özellikle son iki yılda gençlere yönelik faaliyetlerin yoğunluk kazandığını belirterek İl Müftülüğünün gençlik faaliyetleri hakkında bir sunum yaptı. 

Gerçekleştirilen ziyarette İl Müftü Yardımcıları Şerife Hanım Altuner, Ziya Albayrak, İbrahim Çayır ile Odunpazarı İlçe Müftüsü Burhan Çakır ve Tepebaşı İlçe Müftüsü Gafur Yıldırım da hazır bulundu.
 

Editör: Mehmet Çalışkan