Moderatörlüğünü Erzincan İl Müftüsü Mehmet Emin Çetin’in yaptığı panele Diyanet İşleri Başkanlığı Vaizi Nurullah Karakaş ve Erzincan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Sosyal Çalışmacı Mervenur Yılmaz panelist olarak katıldı.

Kur’an-ı Kerim ile başlayan programın açış ve selamlama konuşmasını İl Müftüsü Mehmet Emin Çetin yaptı.

“Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” sunumuyla sinevizyon eşliğinde davetlilere hitap eden Sosyal Çalışmacı Mervenur Yılmaz şiddeti; “fiziksel, cinsel, ekonomik ve psikolojik bütün yönleriyle ele alırken, sebep ve sonuçları” üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Sonrasında Nurullah Karakaş sunum yaptı.

 “Aile İçi Şiddetle Mücadele Konusunda Dinî Referanslar” başlığı altında, “şiddetin sebeplerinden olan cahiliye kavramını, şiddetin ancak merhametle önlenebileceğini, farkındalık bilincini, olumsuz zihin kalıplarıyla mücadele etmek gerekliliğini” anlatan Karakaş, “değer algısı, konum karmaşası gibi etkenler, mülkiyet iddiası, yanlış namus telâkkisi ve bunlardan kaynaklanan sebep ve sonuçlar” üzerinde değerlendirmelerde bulundu.

Panelin ardından, “Ramazan ve İnfak” temasıyla ortaokullar arası yapılan resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Müftülük Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panele Vali Yardımcısı Çağlayan Aydın, İl Emniyet Müdürü Bülent Şensoy, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muhammer Doğan, daire amirleri, ilçe müftüleri, basın mensupları, Müftülük personeli ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan