Erzincan İl Müftülüğü düzenlediği etkinliklerle gençlerle bir araya geliyor.

Bu kapsamda Pir Muhammed Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurdu Manevi Rehberi Mehmet Kurtaran, yurtta kalan öğrenciler ile birlikte kamp etkinliği gerçekleştirdi.

Müftülük-düzenlediği-kampla-üniversiteli-gençleri-buluşturdu01

Hayırsever esnafın da desteklediği kamp programında, öğrenciler birlikte vakit geçirerek çeşitli doğa etkinliklerine katıldı.

Etkinliğe dair konuşan Manevi Rehber Kurtaran, “Üniversitedeki gençlerimiz ve Erzincan’da yaşayan genç esnafımızla beraber böyle bir kamp düzenledik. Gençlerin farklı sosyal etkinlikleri birlikte yaparak daha fazla kaynaşmalarını sağlamak istiyoruz. Gençlerimiz bizim geleceğimiz, her şeyimiz. Biz de karınca kararınca bu yolda yürümek istiyoruz. Bu vesile ile bize her türlü destek sağlayan İl Müftümüz Muharrem Gül hocamıza ve diğer hocalarımıza şükranlarımı arz ediyorum.” dedi.

Müftülük-düzenlediği-kampla-üniversiteli-gençleri-buluşturdu04

Diş Hekimliği Fakültesi öğrencisi Bedirhan Davulcu, hayatında ilk defa kampa katıldığını belirterek, “KYK manevi danışmanlarımızdan Mehmet Kurtaran hocamızın daveti üzerine burada bulunuyoruz. Hayatımda ilk defa kamp etkinliğine katılıyorum. Böyle bir etkinlikte hem doğayla iç içe olduk hem doğayı tefekkür ettik hem de aynı zamanda hocamız ve arkadaşlarla muhabbet ettik.” diye konuştu.

Müftülük-düzenlediği-kampla-üniversiteli-gençleri-buluşturdu02

Kampa katılan esnaf ise, “Öğrenci arkadaşlarımız, buraya gurbetten gelmişler. Hem onlar için değişiklik olsun hem de bizler yeni insanlar tanıyalım dedik. Tıp, İlahiyat ve Hukuk fakültesinde okuyan öğrenciler var. Onlar için de bir değişiklik oluyor. Geldik burada suyumuz var, ateşimiz var, kamp çadırlarımızı kurduk. Suyun içinde adrenalin dolu saatler yaşadık. Gündüzleri dağ yürüyüşü, gece kamp ateşinde sohbetlerimiz oldu. Ezan okuyanlar, namaz kıldıranlar oldu. Bu tür aktivitelerin bütün gençlere örnek olmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Editör: Ammar Esenkal