Karabağ ve Sarıkamış şehitleri başta olmak üzere tüm şehitleri anmak amacıyla Elazığ İl Müftülüğünce "Kur’an Ziyafeti ve Dua Programı" düzenlenecek.

2–7 Ocak 2021 tarihleri arasında düzenlenecek programda, seçkin hafızlar Kur’an-ı Kerim ziyafeti sunacak.

Bünyamin Topçuoğlu (Ayasofya Camii İmam-Hatibi), Ekrem Nalbant (Süleymaniye Camii Baş İmam-Hatibi), Erhan Mete (Eyüp Sultan Camii İmam-Hatibi) ve Aziz Mahmut Hardal (Yavuz Sultan Selim Camii Müezzin Kayyımı) gibi seçkin hafızların Kur’an-ı Kerim tilavet edeceği programda, Elazığ İl Müftüsü Selami Aydın dua edecek.

Programa dair Diyanet Haber'e açıklamalarda bulunan İl Müftüsü Selami Aydın, "Vatan için feda-i can eyleyen aziz şehitlerimizi dualarla anacağız. Bizler onların sayesinde bu vatan toprağında bağımsız şekilde bir hayat yaşıyoruz. Başta Sarıkamış ve Karabağ şehitleri olmak üzere tüm şehitlerimiz için Kur’an okuma birincileri, meşhur hafızlarımız Kur’an-ı Kerim ziyafeti sunacak ve dualar edeceğiz. Salgın nedeniyle canlı yayın üzerinden gerçekleştireceğimiz programa, ekranları başından tüm vatandaşlarımızı katılmaya davet ediyor, yürekten yapılacak dualara iştirak etmelerini temenni ediyorum. Şehitlerimizin ruhu şad olsun, bizlere emanet ettikleri vatanımız payidar olsun. Birliğimize, beraberliğimize, milletimizin sulh ve selametine, sağlık ve sıhhatine vesile olsun." ifadelerini kullandı.

Elazığ Müftülüğü koordinesinde düzenlenecek program, Elazığ yerel televizyon kanallarından ve İl Müftülüğü sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanacak.

Editör: Mehmet Çalışkan