Elazığ’da, 4 Mart 2021'de Bingöl'den Tatvan'a gitmek üzere kalkan askeri helikopterin kaza kırıma uğraması sonucu şehit olan Korgeneral Osman Erbaş'ın isminin verildiği bulvarın açılışı gerçekleştirildi.

8. Kolordu Komutanlığı yerleşkesi içerisindeki bulvarın açılışında konuşan Vali Ömer Toraman, şehit Korgeneral Erbaş'ın meslek hayatı boyunca devletin bağımsızlığı için canı pahasına hizmet ettiğini, Elazığ'da üç buçuk yıl görev yaptığını ve bu sürede herkesin gönlünü fethettiğini söyledi.

Türkiye'nin içte ve dışta her türlü terör örgütüyle amansız bir mücadele içerisinde olduğunu belirten Vali Toraman, Türk Silahlı Kuvvetlerinin bütün fertlerinin de bu mücadelenin en önemli parçalarını oluşturduğunu aktardı. 

Toraman, çok büyük başarılar elde ettiklerini, bunun kolay olmadığını aktararak, "Fedakarlıklarla, gayretle, çalışmayla bu noktalara gelindi. Tabi ki şehitlerimiz ve gazilerimiz oldu. Onların bu fedakarlıklarıyla bu noktalara gelindi. Şehit Korgeneral Erbaş'ın hatırasının ve isminin yaşatılması çerçevesinde Belediyemizin ilimize kazandırmış olduğu bu güzel bulvara ismi verildi. Görev yaptığı kışlanın hemen yakınındaki bir bulvara isminin verilmesinin anlamlı olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Selami Aydın'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ve duasıyla bulvarın açılışı gerçekleştirildi.

Editör: Mehmet Çalışkan