"2020 Yılı Mevlid-İ Nebi Haftası" etkinlikleri kapsamında Elazığ İl Müftülüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde ortaokul öğrencilerine yönelik “Ezbere Veda Hutbesi Okuma Yarışması” düzenlendi.

Elemeler sonrasında İl finaline kalan 10 öğrenci arasında yapılan yarışma, Müftülük Sitesi Edibe Can Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Elazığ İl Müftüsü Selami Aydın, Veda Hutbesi'nin 15 asır evvel 'İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi' niteliğinde olduğunu belirterek, bu gerçeği insanların idrakine sunma sorumluluğu taşıdıklarını söyledi. 

- Dereceye girmek amaç değil araçtır

Yarışmanın, öğrencilerin Veda Hutbesi'ni ezberlemelerine, etkili sunum tekniği ile okuyarak bilgi ve becerilerini geliştirmelerine katkı sağlayacağına inandığını belirten Müftü Aydın, "Tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum. Böyle bir yarışmaya katılmak çok büyük bir şereftir. Dereceye girmek amaç değil araçtır, Öğrencilerimizi, ailelerini ve öğretmenlerini şimdiden tebrik ediyorum." dedi.

- Peygamberimizin Kur'an-ı Kerim'de bize emredilenleri özetlediğine şahit oluyoruz

İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk ise şöyle konuştu:

"Validemiz Hazreti Aişe'ye 'Peygamberimiz nasıl biriydi?' diye soruluyor. Hazreti Aişe'nin söylediği söz çağlar üstüdür; 'O yaşayan bir Kur'an'dır!' Veda Hutbesi 'ne baktığımızda Peygamberimizin Kur'an-ı Kerim'de bize emredilenleri özetlediğine şahit oluyoruz. İl Müftülüğümüze, okul müdürlerimize, öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize yarışmaya verdikleri destekten dolayı çok teşekkür ediyorum."

Yarışma sonucunda Şehit Eyüp Oğuz Anadolu İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Muhammet Taha Sarıçiçek birinci, Seyda Molla Bahri Ortaokulu öğrencisi Zeynep Hacıbekiroğlu ikinci, Esra-Zafer-Eşref Yıldırım Ortaokulu öğrencisi Ecrin Günaydın ise üçüncü oldu.

Dereceye giren öğrenciler, İl Müftülüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. 

Editör: Mehmet Çalışkan